Actualitate

Clujul, sub COD PORTOCALIU de VISCOL. Vânt puternic la stația meteo Vlădeasa. CNAIR ar putea închide drumuri din Cluj

Pentru zonele de munte ale județului Cluj s-a emis o avertizare meteo cod portocaliu de viscol puternic, valabilă de la ora 10.00 până luni dimineața.

Cod portocaliu de viscol în Cluj. Cod portocaliu de viscol în Cluj.

 

 


Fenomenele vizate sunt viscol puternic și ninsori abundente, la munte, la altitudini de peste 1600 de metri.

 


„În intervalul 30 ianuarie, ora 10 – 31 ianuarie, ora 08, la munte, la altitudini de peste 1600 m vântul va sufla tare, cu rafale de peste 120...140 km/h, va fi viscol puternic, zăpadă troienită și vizibilitate foarte scăzută. Local ninsorile vor fi abundente îndeosebi în Carpații Orientali”, se arată în avertizarea emisă de Administrația Națională de Meteorologie (ANM).

Cod galben de vânt puternic

De asemenea, în intervalul 30 ianuarie, ora 10 – 31 ianuarie, ora 10, este valabil un cod galben de intensificări ale vântului, fiind vizat și județul Cluj.


„În Transilvania, nordul Moldovei, în cea mai mare parte a Olteniei, și în sud-vestul Munteniei, iar pe parcursul zilei de duminică (30 ianuarie) și în Banat și Crișana temporar vântul va avea intensificări, cu rafale ce vor depăși 55...65 km/h, și pe suprafețe mici de peste 70 km/h. La munte rafalele vor depăși 90...100 km/h, zăpada spulberată, iar vizibilitatea scăzută.

Pe arii restrânse intensificări ale vântului vor fi și în restul teritoriului cu viteze în general de 45...55 km/h. Vântul va continua să aibă intensificări și pe parcursul zilei de luni (31 ianuarie) în nordul Moldovei și la munte, îndeosebi în zona înaltă a Carpaților Meridionali și de Curbură”, a transmis ANM.


Unele drumuri ar putea fi închise

La stația meteo Vlădeasa vântul suflă extrem de puternic, iar Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunțat sâmbătă seara, că în urma emiterii codurilor meteo de vreme rea, s-ar putea lua decizia închiderii circulației pe anumite sectoare de drum.

„Recomandăm conducătorilor auto să evite circulația în zonele afectate de coduri și precizăm că CNAIR împreună cu Poliția Rutieră pot lua decizia închiderii circulației pe anumite sectoare de drum dacă viața participanților la trafic este pusă în pericol”, a precizat CNAIR.

CITEȘTE ȘI:

ALERTĂ meteo în Cluj! COD PORTOCALIU de viscol și ninsori, până luni. În zona de munte vântul va sufla cu 140 km/h

abonare newsletter