Actualitate

Jumătate din produsele de tip margarină conțin minim 5 E-uri

<p>Un studiu realizat de InfoCons, singura revistă de teste comparative din țară, a scos la iveală faptul că toate margarinele existente pe piață conțin cel puțin o substanță de tip E.</p>

 

Astfel, potrivit studiului, din 25 de produse de tip margarină, 52% conțin minim 5 E-uri și nu există produs studiat fără E-uri. Mai mult, 4% din produse conțin maximul de 8 E-uri iar 16 % conțin minim de 3 E-uri. Realizatorii cercetării spun că margarina reprezintă un amestec de grăsimi asemănătoare cu cele din alimentele prăjite mult timp, greu de transformat de către organism în energie.


„Consumul în mod repetitiv de margarină duce la apariția unor efecte negative asupra organismului, ca de exemplu, E100, curcumina, un colorant sintetic, poate duce la scăderea glicemiei”, precizează realizatorii studiului. E202, sorbat de potasiu, conservant sintetic, poate provoca tulburări de digestive grave, E476, emulgator sintetic are un efect toxic moderat și poate provoca alergii.

Cei de la InfoCons atenționează că deși procedeul de obținere a margarinei a fost modificat, ea rămâne un aliment nesănătos, din cauza transformărilor prin care trec substanțele din compoziția ei în laborator.

abonare newsletter