Actualitate

Certificatul verde expiră la 1 februarie pentru cei care nu și-au făcut doza booster

Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, a declarat că persoanele care nu au doza booster nu vor mai beneficia de certificat verde de la 1 februarie.

Certificatul verde expiră la 1 februarie pentru cei care nu și-au făcut doza booster Certificatul verde expiră la 1 februarie pentru cei care nu și-au făcut doza booster

 

Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, susţine că persoanele pentru care au trecut mai mult de 9 luni de la efectuarea dozei doi ar trebui să-și facă doza booster până la 1 februarie, în caz contrar certificatul verde va expira.


„S-ar putea să avem o oarecare revitalizare a campaniei de vaccinare dacă după data de 1 februarie va intra în funcțiune mecanismul european, directiva europeană: valabilitatea certificatului de vaccinare este prelungită dacă persoanele se vaccinează cu doza booster într-un interval care să nu depășească 9 luni de la încheierea vaccinării”, a sus Alexandru Rafila la Europa FM.

Ministrul Sănătății a mai explicat în intervenția radio că valabilitatea certificatelor de vaccinare va fi condiționată de acest interval de maxim 9 luni de la încheierea vaccinării.


Ministrul Sănătății explică astfel: „Cine s-a vaccinat în august nu trebuie să-și facă vaccin pentru că nu au trecut 9 luni de vaccinarea cu a doua doză”.

CITEȘTE ȘI:

Strategia de vaccinare, un eșec. Puțin peste 4.000 de români s-au imunizat cu prima doză în ultimele 24 de ore

Grecia va amenda lunar persoanele de peste 60 de ani care nu se vaccinează anti-COVID

abonare newsletter