Actualitate

Emil Boc, îngrijorat de numărul mic al clujenilor care se vaccinează: „Cei care doresc se vaccinează, cei care nu doresc își asumă”

Primarul Emil Boc a fost prezent joi, 20 ianuarie, la un post local de radio, unde a spus că este îngrijorat de procesul de încetinire a vaccinării în rândul clujenilor.

Emil Boc, îngrijorat de numărul mic al clujenilor care se vaccinează: „Cei care doresc se vaccinează, cei care nu doresc își asumă” Emil Boc, îngrijorat de numărul mic al clujenilor care se vaccinează: „Cei care doresc se vaccinează, cei care nu doresc își asumă”

 

 


Edilul Clujului este îngrijorat de procesul de încetinire a vaccinării clujenilor și trage un semnal de alarmă pentru populația nevaccinată și la riscurile la care se expun.

 


„Eu nu sunt atât de mult îngrijorat de creștere (numărul cazurilor-n.r), de data aceasta, în această variantă a Omicronului. Sunt îngrijorat de încetinirea procesului de vaccinare pentru că noi stăm bine astăzi sub aspectul gradului de ocupare al spitalelor, pentru că pe deoparte avem o rată mare de vaccinare în comparație cu restul țării” ,a declarat primarul Emil Boc. 

„Dacă nu ești vaccinat sunt șanse mari să ajungi în spital, de acolo sunt șanse ca o parte să ajungă la Terapie Intensivă, iar de acolo există o șansă foarte mare ca unii care din nefericire au comorbidităţi să ajungă la cimitir”, a adăugat primarul.


Potrivit primarului, 95% dintre persoanele vaccinate au făcut forme ușoare ale coronavirusului, în timp ce persoanele nevaccinate au avut parte de complicații.

„95% dintre cei care sunt vaccinați nici măcar nu ajung la spital, fac o formă ușoară (…) Pentru persoanele care nu sunt vaccinate există posibilitatea unor complicații, fie să faci febră mai mare, de acolo sunt șanse să ajungi la spital și o parte destul de mare ajung la terapie intensivă și deces. Așa privesc situația în momentul de față. Cei care doresc se vaccinează, cei care nu doresc își asumă”, a transmis primarul Emil Boc.


Numărul clujenilor care s-au vaccinat în ultimele 48 de ore în scădere

Conform datelor transmise de Prefectura Cluj, în  ultimele 48 de ore, marți și miercuri, în Cluj s-au vaccinat 768 de persoane. Dintre cele 768 de persoane vaccinate, 631 au fost în centrele de vaccinare de pe raza județului Cluj, 48 în cabinetele medicului de familia și 89 în centrele drive-through.

Dintre persoanele imunizate, 134 de persoane s-au vaccinat cu prima doză, 134 cu a doua doză și 500 cu doza a treia.


 

CITEȘTE ȘI:

Creștere ENORMĂ a cazurilor COVID-19! Peste 19.000 de cazuri noi de COVID-19 în ultimele 24 de ore

Ultimele Stiri
abonare newsletter