Actualitate

Sărbătoarea Ignatului la târgul „Produs de Cluj”

<p />Astăzi, cu ocazia sărbătoririi Ignatului, clujenii sunt invitaţi să asiste la obiceiul tradiţional al tăierii porcului.

Evenimentul, care va avea loc de la ora 13 în parcarea Hipermarketului Cora, se derulează în contextul manifestărilor întreprinse sub egida „Produs de Cluj” de Consiliul Judeţean Cluj împreună cu Asociaţia Produs de Cluj, în perioada 15-23 decembrie 2011, „Colindul vine cu Produs de Cluj!”.

Vizitatorii târgului vor avea prilejul să asiste atât la sacrificarea porcului cât şi la prepararea produselor tradiţionale specifice sărbătorilor de iarnă. În ceea ce priveşte sacrificarea, aceasta va fi realizată de o persoană autorizată, în conformitate cu prevederile legale în vigoare.


Ulterior, după metoda tradiţională de pârlire cu paie, vor fi pregătite produsele din carne de porc specifice: cartaboşi, cârnaţi, sângerete şi alte produse culinare tradiţionale.

În cadrul târgului „Produs de Cluj” participă peste 50 de expozanţi cu produse artizanale, icoane pe sticlă, produse din piele prelucrată, mici producători de brânzeturi/lactate şi produse tradiţionale din carne. Totodată, în cadrul târgului, între orele 12 şi 21, vizitatorii pot degusta şi achiziţiona miere de albine, siropuri naturale, uleiuri presate la rece, pâine de casă sau palaneţe, halva, prăjituri şi ciocolată de casă etc. De asemeena, nu lipsesc nici concertele de muzică populară, zilnic între orele 17-19.

abonare newsletter