Actualitate

Aeroportul clujean a ajuns la un milion de pasageri

<p /><img src="documente/stories/12_decembrie/20_ziua/03 vasile goe alin tise david ciceu premiere aeroport un milion calator _sc_004.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Aeroportul Internaţional Cluj-Napoca a marcat ieri, într-un cadru festiv, pasagerul cu numărul 1 milion, prag atins pentru al doilea an consecutiv.

Pasagerul cu numărul un milion de pe Aeroportul Internaţional Cluj-Napoca a fost premiat ieri de compania Tarom şi de preşedintele Consiliului Judeţean, Alin Tişe. El va beneficia de două zboruri, cu oricare destinaţie.

„Este al doilea an consecutiv în care aeroportul, în ciuda perioadei de criză pe care o traversăm, depăşeşte cifra de un milion de pasageri. Această creştere constantă validează investiţiile făcute de noi în modernizarea Aeroportului”, a precizat preşedintele Consiliului Judeţean, Alin Tişe.


Un pas important pentru imaginea aeroportului

Preşedintele Consiliului Judeţean a mai precizat că în acest moment, după finalizarea noilor terminale de plecări şi sosiri, se derulează lucrări de construire a primei etape de 2.100 de metri a viitoarei piste la 3.500 de metri.


„Totodată, în cel mai scurt timp, se va amenaja şi accesul rutier în incinta aeroportului. Toate acestea vin să consolideze evoluţia ascendentă a aeroportului nostru din ultimii ani, acesta fiind în acest moment al doilea aeroport al ţării”, a precizat Alin Tişe.

La rândul său, directorul Aeroportului Internaţional Cluj-Napoca, David Ciceo a adăugat că atingerea pragului de un milion de pasageri este o reuşită, mai ales în contextul economic actual. „Este o performanţă, este un prag important şi pentru imaginea aeroportului, însă acest lucru aduce multe responsabilităţi pentru noi”, a declarat el.


Cine este pasagerul cu numărul un milion?

Pasagerul cu numărul un milion se numeşte Vasile Voie şi este din Negreşti Oaş. El a declarat, după ce a fost premiat, că zboară spre Bucureşti cu Tarom în fiecare săptămână.


Potrivit reprezentanţilor Consiliului Judeţean, cifra de un milion de pasageri atinsă de către Aeroportul Internaţional Cluj-Napoca vine în contextul crizei generale, dar şi a situaţiei generate de instabilitatea din zonele turistice din nordul Africii, fapt care a dus la o scădere a numărului de pasageri, în special a celor care apelează la cursele charter de sezon. Cu toate acestea, traficul s-a consolidat, fapt care a dus ca operatori aerieni de prestigiu, cum este cazul Lufthansa, să îşi mărească numărul de curse săptămânale operate de pe aeroportul clujean.

Ultimele Stiri
abonare newsletter