Actualitate

Tentativă de OMOR la Penitenciarul Gherla. Un deținut a atacat un ofițer cu un ciob de la oglindă

Un deținut cunoscut ca fiind extrem de periculos la Penitenciarul Gherla a încercat să îl înjunghie pe șeful de secție cu un ciob provenit de la o oglindă.

Un ofițer de la Penitenciarul Gherla, la un pas de a fi înjunghiat. Un ofițer de la Penitenciarul Gherla, la un pas de a fi înjunghiat.

 

 


Fapta s-a petrecut în data de 23.12.2021, fiind vorba despre un deținut condamnat la o pedeapsă de 7 ani și 3 luni de închisoare pentru tâlhărie calificată, acesta fiind clasificat în categoria deținuților care prezintă risc pentru siguranța penitenciarului.

 


Deținutul ar fi bătut insistent în ușa camerei de deținere pe motiv că dorește să se mute la o altă cameră de deținere. În momentul în care a fost deschisă ușa de către supraveghetorul de serviciu, deținutul a încercat prin grilajul de la ușă să-l înjunghie pe șeful de secție cu un ciob provenit de la o oglindă. Asupra deținutului a mai fost descoperit și un cuțit improvizat dintr-o coadă de lingură metalică, conform Federației Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor (FSANP).

Ofițerul, scuipat, înjurat și amenințat

Anterior producerii incidentului, șeful de secție a fost scuipat, înjurat și amenințat prin grilajul camerei de către deținutul în cauză, mai precizează sursa citată.


Membrii echipei operative speciale (grupa de intervenție) a Penitenciarului Gherla au intervenit prin folosirea scuturilor și tonfelor din dotare și au reușit imobilizarea deținutului cu cătușe metalice pentru mâini, în poziția cu mâinile la spate.

CITEȘTE ȘI:

Focar la Penitenciarul Gherla! Zeci de deținuți s-au infectat cu Covid-19 și au fost trimiși la spital

Ultimele Stiri
abonare newsletter