Actualitate

Care este cel mai bun film al anului la gala Satellite Awards 2011?

<p /><img src="documente/stories/12_decembrie/20_ziua/12 the-descendants03.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Vezi care e filmul anului la gala Satellite Awards 2011, dar şi cine au fost desemnaţi cei mai buni actori.

Lungmetrajul „The Descendants” a fost desemnat cel mai bun film al anului, la ediţia din 2011 a Satellite Awards, premii decernate anual de International Press Academy (IPA), o asociaţie de jurnalişti specializaţi în domeniul divertismentului.

Deşi această dramă, regizată de Alexander Payne, devenise în ultimele săptămâni un concurent tot mai puternic în cursa pentru premiile Oscar, jurnaliştii care decernează Satellite Awards au făcut alegeri care pot fi considerate neobişnuite. Nicolas Winding Refn a fost desemnat „cel mai bun regizor”, pentru filmul „Drive”, iar Ryan Gosling a fost desemnat „cel mai bun actor”, pentru rolul din acest film, învingând nume mult mai bine cotate, precum George Clooney, Brad Pitt şi Leonardo DiCaprio. De fapt, „Drive” este filmul care a primit cele mai multe trofee la această gală - patru, impunându-se la alte două categorii: „cel mai bun actor în rol secundar” (Albert Brooks) şi „cel montaj de sunet”.


Viola Davis a fost desemnată cea mai bună actriţă a anului, pentru rolul din „The Help”, iar Jessica Chastain s-a impus la categoria „cea mai bună actriţă în rol secundar”, pentru evoluţia ei din filmul „The Tree of Life”.

Unul dintre marii favoriţi în cursa pentru Oscaruri, pelicula „The Artist”, a primit un singur trofeu, la categoria „cea mai bună scenografie”.


Filmul „The Tree of Life” de Terrence Malick s-a impus la categoria „cel mai bun scenariu original”, iar lungmetrajul „The Descendants”, la categoria „cel mai bun scenariu adaptat”.

„Mysteries of Lisbon” a triumfat la categoria „cel mai bun film străin”, „Aventurile lui Tintin: Secretul Licornului” s-a impus la categoria „cel mai bun film de animaţie”, iar „Senna” a fost desemnat „cel mai bun documentar”.


În domeniul producţiilor de televiziune, „Justified” s-a impus la categoria „cel mai bun serial dramatic”, iar „It's Always Sunny in Philadelphia” s-a impus la categoria „cel mai bun serial de comedie/musical”.

Au primit premii speciale Mitzi Gaynor (Mary Pickford Award), Peter Bogdanovich (Auteur Award), cineastul şi fotojurnalistul Tim Hetherington (Humanitarian Award), Jessica Lange (pentru rolul episodic în serialul “American Horror Story”), distribuţia filmului “The Help” şi Paddy Considine, pentru debut (“Tyrannosaur”).


Cea de-a 16-a gală Satellite Awards a avut loc duminică seară, la Beverly Hills Hotel din Los Angeles.    Mediafax

abonare newsletter