Actualitate

VIDEO. Căprioare, filmate prin Pădurea-parc Făget: „Nu erau stresate, își vedeau de treabă”

Câteva căprioare au fost surprinse de un biolog clujean în timp ce se plimbau nestingherite prin Pădurea-parc Făget.

VIDEO. Căprioare, filmate când se plimbau prin Pădurea-parc Făget: „Nu erau stresate, își vedeau de treabă” VIDEO. Căprioare, filmate când se plimbau prin Pădurea-parc Făget: „Nu erau stresate, își vedeau de treabă”

 

 


Cel care le-a filmat este profesorul universitar Tibor Hartel, care predă la Facultatea de Știința și Ingineria Mediului din cadrul Universității Babeș-Bolyai, care spune că animalele nu erau stresate, își vedeau de treabă, la fel și oamenii care treceau prin zonă.

 


Pe lângă profesorul universitar care se afla în apropierea căprioarelor, în zonă se mai aflau aproximativ 25 de oameni:

„Căprioare în Pădurea Parc Făget, azi. Nu erau stresate, își vedeau de treabă, în timp ce oamenii și ei erau pe căile lor. Cred că un aspect interesant aici este faptul că dinamicile oamenilor sunt predictibile pentru căprioare: faptul că oamenii utilizează traseele marcate și nu se „abat” de la acestea face ca restul spațiului să fie okayish pentru căprioare.


Nu există nici offroading. Ideea este să fie liniște, să existe hățișuri și zone unde oamenii nu trec. Și să existe o apreciere genuină a naturii la nivelul vizitatorilor. În afara noastră mai era cca 25 de oameni prin parc”, a spus Tibor Hartel.

CITEȘTE ȘI:

POZA ZILEI. Un CERB a fost surprins în Pădurea Făget din Cluj-Napoca

O nouă potecă tematică, pentru toate vârstele, în Pădurea Făget

abonare newsletter