Actualitate

Imprimanta foto - un cadou inspirat (P)

Unul din cele mai bune cadouri pe care le poți face este o imprimantă foto.

O astfel de imprimantă este utilă pentru cei pasionați de fotografie, cei care călătoresc des și vor să imprime amintirile din vacanțe pentru a le expune la vedere, pentru copii, adolescenți, tineri, cupluri etc. 

O imprimantă foto te poate scuti de drumurile la centrul de imprimare foto sau de comenzile online pentru fotografii. Oricând vrei să faci un colaj color, să printezi imagini deosebite, să imprimi fotografii personalizate sau alte proiecte, poți folosi imprimanta foto. Noile modele de imprimante foto sunt atât de avansate, încât oferă numeroase funcții practice și o calitate excepțională a printării. 


Imprimanta foto pentru pozele din vacanță

Deși suntem în era fotografiilor digitale și fiecare utilizator de smartphone are în telefon mii de fotografii pe care le poate descarca pe laptop, computer sau un stick usb, trebuie să recunoaștem că albumele foto nu și-au pierdut din valoare. Din contră, este atât de plăcut să stai pe canapea și să privești alături de partenerul de viață sau de cei dragi un album cu fotografii frumoase. De aceea, o imprimantă foto poate fi o soluție minunată pentru cei care își doresc să păstreze vii aceste amintiri dragi. 

Fotografiile imprimate au ceva special și te atrag să le privești cu emoție și nostalgie. Poți face unele însemnări pe spate, pe care să le consulți peste ani și ani. 


Centrele de developare au cam dispărut de pe piață sau au fost înlocuite cu servicii online, dar cu toate acestea, nu este la îndemână pentru oricine să-și rupă din timp pentru a comanda anumite fotografii de calitate. În schimb, imprimantele foto sunt o soluție perfectă și rapidă pentru toți cei care iubesc fotografia, albumele foto și posibilitatea de a atinge amintirile dragi din vacanțe și călătorii, de sărbători sau din cadrul unor evenimente speciale. 

Cum alegi o imprimantă foto pentru cadou?


Iată câteva criterii care te pot ghida pentru a găsi o imprimantă foto de calitate pentru cadou:

  • Tipul de hârtie. Verifică tipul de hârtie care se poate folosi cu imprimanta respectivă (câteva exemple sunt: hârtie simplă, hârtie fotografică lucioasă, semilucioasă, mată, pentru realizări artistice etc). 
  • Formatul suportat. Poate fi A5, A4, A3, A3+, A2, B5, B4, B3, 4x6", 5x7", 8x10", 10x12", 14x17", 17x22", LTR, LGL, LDR
  • Viteza de imprimare alb/ negru și color
  • Rezoluția la printare color și alb-negru. Cu cât rezoluția este mai mare, cu atât imprimanta poate oferi o calitate mai bună a printurilor. 
  • Conectivitate. Cum se poate conecta imprimanta la calculator sau laptop? Poate fi, de exemplu, prin USB, prin rețea (utilă atunci când vrei ca mai multe persoane din locuință să poată printa pe aceeași imprimantă) sau Wi-Fi. 
  • Consumabilele folosite. Caută prețurile consumabilelor pentru imprimanta foto respectivă, ca să știi la ce să te aștepti în viitor atunci când va fi nevoie să înlocuiești cartușele. 

Există multe tipuri de imprimante foto disponibile pe piață, fiecare cu propriile specificații și puncte forte. Atunci când cumperi o imprimantă foto cadou, cântărește bine opțiunile și alege una care să ofere funcționalitățile de care utilizatorul are nevoie. 

CITEȘTE ȘI:

Bioimprimantă 3D capabilă să realizeze țesut osos, mușchi și cartilagii

Etichete: cadou foto fotografii
abonare newsletter