Actualitate

Blue Air a primit cea de-a cincea aeronavă Boeing 737-8 MAX

A cincea aeronavă de tip Boeing 737-8 MAX, înmatriculată YR-MXE, a intrat în serviciul operaţional, a anunţat compania aeriană Blue Air anunță intrarea în serviciul operațional

A cincea aeronavă de tip Boeing 737-8 MAX, înmatriculată YR-MXE, a intrat în serviciul operaţional A cincea aeronavă de tip Boeing 737-8 MAX, înmatriculată YR-MXE, a intrat în serviciul operaţional

 

 


Cea de a cincea aeronava Boeing MAX a fost recepționata de Blue Air pe 18 decembrie 2021 şi a operat primul sau zbor comercial în aceeaşi zi, pe ruta Bucureşti - Stockholm. Toate cele 5 aeronave noi au fost aduse în România în decursul acestui an, prima venind în 1 aprilie 2021. 

 


„YR-MXE este cea de a cincea noastra aeronava de tip Boeing MAX și reprezintă un nou pas în procesul Blue Air de înnoire completa a flotei pana la sfarsitul anului viitor, susținand promisiunea de a deveni prima optiune de transport aerian pentru români, si oferind confort sporit și o experiență de zbor placută pentru clienții noștri”, a transmis Krassimir Tanev, Chief Commercial Officer Blue Air.

Tehnologie de ultimă generație și sustenabilitate

Blue Air este singurul operator aerian român care operează zboruri comericale cu avioane de tip 737-8 MAX. Aeronavele MAX opereaza zboruri către cele mai atractive destinații ale Blue Air – Milano Linate, Londra Heathrow, Amsterdam, Barcelona, Lisabona și Paris Charles de Gaulle. 


Familia 737 MAX este concepută pentru a oferi cea mai mare flexibilitate, fiabilitate și eficiență din clasa sa. Modelul 737 MAX este cel mai nou model al producătorului Boeing, oferind tehnologie de ultimă generație, sustenabilitate și un grad de confort excepțional (scaune confortabile, încărcător USB, priză, cuier, tetiere reglabile). 

Mai puține emisii și mai silențios

737 MAX înregistrează o reducere cu 16% a emisiilor de carbon și a consumului de combustibil și un nivel de zgomot cu 40% mai mic comparativ cu predecesorul său 737NG.


737-8 MAX este mai sustenabil, mai silențios și mai prietenos cu mediul, oferă costuri reduse de operare și de mentenanță și reprezintă pilonul principal al strategiei Blue Air de reînnoire a flotei și de garantare a competitivității sale pe termen lung. Blue Air va mai primi în flota încă 5 aeronave de tip 737 MAX până la sfârșitul anului 2022.

Blue Air este cea mai mare companie aeriană românească după numărul de pasageri transportați, cu un model de business Ultra - Low – Cost (ULC) și cu abordare centrată pe nevoile pasagerilor. Cu o echipă formată din aproximativ 800 de profesioniști, pasionați de aviație, Blue Air are un istoric impecabil în siguranța zborului. Compania operează avioane tip Boeing 737. În cei 16 ani de activitate, Blue Air a transportat peste 32 de milioane de pasageri și a zburat peste 340 milioane de kilometri. Compania este certificată IATA Operațional Safety Audit (IOSA) de către Internațional Air Transport Association (IATA) pentru standarde excepționale de operare și este membră cu drepturi depline IATA.

CITEȘTE ȘI:

Blue Air lansează 10 rute noi in Vara 2022. Zboruri de la Cluj spre Heraklion, Zakynthos și Rodos

abonare newsletter