Actualitate

ATENȚIE, ȘOFERI! Mai multe drumuri din Cluj, afectate de polei. Drumarii au intervenit cu material antiderapant

Din cauza temperaturilor negative înregistrate, mai multe drumuri din județul Cluj au fost afectate de polei, dar niciunul nu este blocat sau închis

ATENȚIE, ȘOFERI! Mai multe drumuri din Cluj, afectate de polei. Drumarii au intervenit cu material antiderapant

 

În județul Cluj nu există drumuri județene blocate sau închise. Aproape 300 de tone de material antiderapant au fost folosite în intervențiile pe drumurile județene.


În cursul dimineţii zilei de vineri, 17 decembrie, pe raza judeţului Cluj nu există drumuri judeţene blocate sau închise traficului rutier, dar pe mai multe sectoare de drum circulaţia se desfășoară în condiţii specifice sezonului rece.

De asemenea, din cauza căderilor de ploaie, lapoviță și zăpadă reduse cantitativ și pe zone restrânse, precum și a temperaturilor sub zero grade Celsius înregistrate în cursul nopții, mai multe drumuri judeţene au fost afectate de fenomenul de polei. 


Drumuri din Cluj, afectate de polei

În acest context, pentru asigurarea unor condiţii optime de circulaţie, în cursul zilei de joi, 16 decembrie, s-a acţionat, inclusiv prin revizii, pe 16 drumuri sau sectoare de drumuri judeţene situate pe raza zonelor Huedin și Gilău. Intervenția a fost realizată cu ajutorul a 8 utilaje. Tot în aceste zone, în cursul nopţii şi al acestei dimineţi s-a acţionat pe 23 de drumuri judeţene, cu 13 utilaje. În cadrul acestor acţiuni a fost folosită o cantitate însumată de 185 de tone de material antiderapant, inclusiv sare. 

Pe drumurile judeţene situate în zona Turda, în cursul zilei de joi s-a intervenit, inclusiv prin revizii, pe 5 drumuri judeţene, cu 3 utilaje. În cursul nopţii şi al acestei dimineţi s-a acţionat, inclusiv prin revizii, pe 8 drumuri judeţene, cu 6 utilaje. În cadrul acestor acţiuni a fost folosită o cantitate însumată de 49 de tone de material antiderapant, inclusiv sare. 


Pe drumurile judeţene situate în zona Gherla, în cursul zilei de ieri s-a intervenit, inclusiv prin revizii, pe 18 drumuri judeţene, cu 6 utilaje. În cursul nopţii şi al acestei dimineţi s-a acţionat, inclusiv prin revizii, pe 11 drumuri judeţene, cu un utilaj. În cadrul acestor acţiuni a fost folosită o cantitate însumată de 53 de tone de material antiderapant, inclusiv sare. 

Pe drumurile judeţene situate în zona Dej, în cursul ultimelor 24 de ore s-a intervenit pe două drumuri judeţene, cu un utilaj. În cadrul acestor acţiuni nu a fost necesară folosirea de material antiderapant. 


În continuare, se acţionează cu utilaje şi materiale antiderapante, inclusiv sare, pentru combaterea fenomenului de polei. De asemenea, se efectuează revizii pe mai multe drumuri judeţene pentru verificarea stării părţii carosabile, urmând să se acţioneze în caz de necesitate. 

 

CITEȘTE ȘI:

Accident pe strada Aurel Vlaicu din Cluj-Napoca! Un tânăr de 18 ani a ajuns la spital

Accident GRAV în Sânmărghita, Cluj! Un șofer, MORT în urma impactului. VIDEO

abonare newsletter