Actualitate

COD GALBEN de ceață și polei pe drumurile Clujului. Vezi până când este valabil

Meteorologii au anunțat sâmbătă un cod galben de ceață și polei pentru mai multe județe, inclusiv Cluj. Până când este valabil?

COD GALBEN de ceață și polei pe drumurile Clujului. Vezi până când este valabil

 

 


Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o atenționare nowcasting cod galben pentru această dimineață, pentru județul Cluj.

Avertizarea meteo cod galben este valabilă sâmbătă, în intervalul orar 07:05-09:00.


În zona joasă a județului Cluj este așteptată ceaţă care determină scăderea vizibilităţii, local sub 200 m, izolat sub 50 m, ce va favoriza în funcție de condițiile locale formarea poleiului.

Zonele vizate de codul galben de ceață și polei:

Turda, Huedin, Aghireșu, Baciu, Poieni, Gilău, Florești, Mihai Viteazu, Săvădisla, Feleacu, Căpușu Mare, Chinteni, Negreni, Gârbău, Călărași, Sânpaul, Mănăstireni, Petreștii de Jos, Sâncraiu, Ciucea, Izvoru Crișului, Săndulești, Ciurila, Tureni, Aiton.


Pe lângă codul galben de ceață și polei, meteorologii au emis o atenționare meteorologică de ninsori, ploi și viscol, valabilă până luni dimineața, ora 08:00.

În intervalul menționat, temporar vor fi precipitații în cea mai mare parte a țării. În cursul după-amiezii de sâmbătă (11 decembrie) va ploua mai ales în regiunile sudice, iar în noaptea de sâmbătă spre duminică (11/12 decembrie) și în restul teritoriului. La munte vor fi precipitații mixte, dar treptat în cursul nopții la altitudini de peste 1500 m, vor predomina ninsorile și se va depune strat nou de zăpadă.


Începând de duminică (12 decembrie) în regiunile vestice și sud-vestice treptat vor predomina ninsorile și se va depune strat de zăpadă, iar la munte local va ninge abundent. Precipitațiile vor fi moderate cantitativ, iar pe tot parcursul intervalului se vor acumula în general 15...25 l/mp și, în special în zonele deluroase și montane, peste 40...50 l/mp.

Temporar în regiunile vestice, sudice și la munte vântul va avea intensificări cu viteze în general de 45...55 km/h, iar pe creste rafalele vor depăși 80...90 km/h, viscolind ninsoarea și spulberând zăpada. 

Ultimele Stiri
abonare newsletter