Actualitate

Românii au cumpărat arme de foc ILEGAL, de pe internet. 103 percheziții în țară, inclusiv la Cluj

Peste 100 de percheziții au loc în Cluj și alte 35 de județe din România, pentru a depista arme de foc cumpărate ilegal de pe internet.

Românii au cumpărat arme de foc ILEGAL, de pe internet. 103 percheziții în țară, inclusiv la Cluj Românii au cumpărat arme de foc ILEGAL, de pe internet. 103 percheziții în țară, inclusiv la Cluj

 

 


Armele de foc cumpărate din Ungaria, de pe internet, au fost introduse ilegal în țară prin intermediul firmelor de curierat.

 


Totul s-a întâmplat cu o comandă plasată la un magazin online din Ungaria:

„În această dimineață, polițiștii Direcției Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase - IGPR, sub supravegherea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sector 2 București, efectuează 103 percheziții domiciliare, în municipiul București și 36 de județe, într-un dosar de nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor și contrabandă calificată. Acțiunea vizează creșterea gradului de siguranță și scoaterea din circuitul ilegal a unor arme de foc, scurte și lungi, care ar fi fost introduse pe teritoriul României, prin intermediul unor firme de curierat rapid.


În perioada iulie – noiembrie 2021, polițiștii Direcției Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au documentat activitatea infracțională a unei persoane juridice, cu sediul în Ungaria, care, prin intermediul unui site web, ar fi comercializat, pe teritoriul României, către persoane fizice, arme din categoria celor supuse autorizării și diferite tipuri de muniție aferente acestora, fără a respecta condițiile de procurare, prevăzute de Legea nr. 295/2004, privind regimul armelor și al munițiilor.

Activitatea infracțională s-ar fi desfășurat prin plasarea de comenzi către magazinul online, iar, din depozitul situat pe teritoriul Ungariei, ar fi fost livrate armele și munițiile către cumpărătorii români, prin intermediul firmelor de curierat, care introduc bunurile în țară, fără a declara acest fapt autorităților vamale și fără a îndeplini condițiile solicitate de legislația națională în acest domeniu. După introducerea pe teritoriul României a armelor și a munițiilor, livrarea către cumpărătorul final s-ar fi realizat prin interpunerea altor firme de curierat rapid.


În activități sunt angrenați peste 300 de polițiști specializați în cercetarea infracțiunilor la regimul armelor și al munițiilor din cadrul structurilor arme, explozivi și substanțe periculoase, precum și criminaliști și luptători de intervenție și acțiuni speciale. Activitățile se desfășoară în județele Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brașov, Brăila, Buzău, Caraș-Severin, Călărași, Cluj, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Galați, Giurgiu, Hunedoara, Ialomița, Iași, Ilfov, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Olt, Prahova, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș, Tulcea, Vâlcea și Vrancea”, a transmis IPJ Cluj.

CITEȘTE ȘI:

Urmărire ca în filme și focuri de armă în Cluj. Un șofer beat a fugit de poliție și a rănit un agent

Deținere ilegală de arme în Gilău. Un bărbat, prins de poliție după ce și-a împușcat un animal din gospodărie

Ultimele Stiri
abonare newsletter