Actualitate

Trucuri pentru machiajul şi coafura de sărbători

<p /><img src="documente/stories/12_decembrie/16_ziua/12 machiaj.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Vezi câteva trucuri pentru a arăta excelent la petrecerile de sfârşit de an sau la întâlnirile cu familia şi cei dragi.

De Sărbători, ne machiem şi ne coafăm, în general, pentru a doua parte a zilei, spun make-up artiştii.

În acest caz, se poate încerca un machiaj de seară, ideal pentru a folosi farduri irizate, pudră sclipitoare sau paiete. Profită de ele dar ţine cont că, înainte de a aplica fardul de pleoape şi gloss-ul, trebuie ca tenul să fie perfect curat.


Paşi simpli

Genele – acestea se periează şi se cubează, după care se aplică două straturi de mascara, maro sau negru, în funcţie de culoarea părului. De efect va fi şi un contur cu tuş la rădăcina genelor, mai pronunţat în colţul exterior al ochiului. În cazul fardului de ploape, acesta se întinde pe toată pleoapa, în trei nuanţe: una închisă pentru umbre, alta intermediară şi una deschisă pentru arcadă. Fondul de ten se alege în funcţie de culoarea pielii, iar fardul de obraz se aplică în partea exterioară a acestora, de la colţul gurii, până deasupra urechilor. În cazul existenţei cearcănelor, se aplică un anticearcăn sub fondul de ten. În cazul buzelor, la acestea li se redesenează conturul, un pic peste linia lor naturală. După ce se aplică rujul, se foloseşte pentru partea centrală un gloss sau un fard de pleoape în ton deschis. Anumite balsame dau rezultate bune. Acestea se aplică cu vârful degetului sau cu o pensulă specială şi se acoperă cu încă un strat de gloss.


Coafuri

Părul lung aranjat în bucle lejere este ideal pentru a obţine un aer de romantism. Se potriveşte cu o vestimentaţie retro şi este perfect pentru o petrecere de seară.


Tot în cazul părului lung se poate obţine un look simplu – acesta se îndreaptă cu placa, iar la sfârşit se aplică un ser pentru strălucire. Nu este de trecut cu vederea nici o coadă împletită, cu câteva şuviţe lăsate libere, ceea ce dă un aer voios şi tineresc. O altă obţiune ar fi cocul, care oferă un aer de rafinament şi bun gust. Un look elegant şi totuşi simplu este dat de coada prinsă la spate sau „coada de cal”.

abonare newsletter