Actualitate

Atenție, șoferi! Restricții de circulație de 1 Decembrie, la Cluj-Napoca

O serie de restricții de circulație vor fi introduse în cursul zilei de miercuri, cu ocazia sărbătorii de 1 Decembrie. Vezi care străzi vor fi închise.

Circulație restricționată pe mai multe străzi din Cluj-Napoca miercuri, de 1 Decembrie Circulație restricționată pe mai multe străzi din Cluj-Napoca miercuri, de 1 Decembrie

 

 


Primăria Cluj-Napoca a anunțat o serie de restricții de circulație cu ocazia ceremoniei publice organizată de 1 Decembrie – Ziua Naţională a României, astfel:

 


-  restricţionarea circulaţiei rutiere pe latura de nord a Pieţei Mihai Viteazul, de la Podul Traian până la intersecţie cu str. G Bariţiu, între orele 11.00 – 13.00

- restricţionarea circulaţiei rutiere pe latura de sud a Pieţei Mihai Viteazul, de la intersecţie cu str. Regele Ferdinand până la intersecţie cu str. David Ferenc, între orele 11.00 – 13.00


- restricţionarea circulaţiei rutiere pe str. Regele Ferdinand - sensul de mers spre str. Horea, cu excepția CTP, între orele 11.00 – 11.50

- restricţionarea circulaţiei rutiere pe str. Regele Ferdinand, între orele 11.50 – 12.55


- restricţionarea circulaţiei rutiere pe Pod Horea, de la intersecție cu str. G. Dragalina până la intersecție cu Piața Mihai Viteazul, între orele 11.50 – 12.55

- restricţionarea circulaţiei rutiere pe str. George Barițiu, de la intersecție cu str. Emil Isac până la intersecție cu Piața Mihai Viteazul, între 11.50 – 12.55.


Programul manifestărilor publice de 1 Decembrie la Cluj-Napoca

O ceremonie publică va avea loc de 1 decembrie, Ziua Națională a României, în Piața Mihai Viteazu din Cluj-Napoca. La eveniment se vor aplica măsuri de prevenire a infectării cu Covid-19.

„Cu ocazia Zilei Naționale a României, Instituția Prefectului-județul Cluj, împreună cu Primăria municipiului Cluj-Napoca Divizia 4 Infanterie «Gemina», în cooperare cu structurile din sistemul național de securitate, organizează miercuri, 1 Decembrie, începând cu ora 12:00, o ceremonie publică la Monumentul Voievodului Mihai Viteazul din Cluj-Napoca, având următoarele momente:

- prezentarea onorului și salutului drapelului de luptă

- intonarea Imnului Național al României

- alocuțiuni privind sărbătorirea Zilei Naționale a României

- depunerea de coroane și jerbe de flori (În conformitate cu prevederile Legii nr. 215/2016. După încheierea ceremoniei pot fi depuse coroane și din partea altor entități sau persoane),

- defilare cu efective și tehnică militară pe traseul str. Regele Ferdinand - str. Horea.

Ceremonia publică din Piața Mihai Viteazul este precedată de slujba de Te-Deum care se va desfășura în Catedrala Mitropolitană, de la ora 11:00”, a transmis Instituția Prefectului Cluj.

Ceremonia se va desfășura într-un format restrâns cu respectarea strictă a prevederilor legale referitoare la prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Accesul participanților în zona oficială se va face pe baza certificatului digital al Uniunii Europene privind COVID-19, în scopul prevenirii infectării cu coronavirus.

De asemenea, se recomandă publicului care dorește să participe la ceremonie să pestreze distanța de minimum 1 metru între participanți, cu purtarea măștii de protecție.

CITEȘTE ȘI:

Toți românii ar putea participa la ceremoniile de 1 Decembrie. Arafat: „Interdicția pentru nevaccinați, doar pentru zona oficială”

abonare newsletter