Actualitate

Temperaturile scad semnificativ la începutul lunii decembrie și vin ninsorile. Cum va fi vremea în Transilvania?

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a realizat estimări ale temperaturilor și cantităților de precipitații pentru perioada 30 noiembrie – 12 decembrie în toată țara.

ANM a realizat estimări ale temperaturilor și cantităților de precipitații pentru perioada 30 noiembrie – 12 decembrie în toată țara.

 

Potrivit meteorologilor, vremea se va răci într-un ritm în Transilvania iar mercurul din termometre nu va arăta mai mult de 2 grade Celsius, pe timpul zilei.


La începutul lunii decembrie sunt anunțate precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare.

Vremea în Transilvania

Valorile termice vor fi în scădere accentuată la începutul intervalului, astfel că pe 30 noiembrie media maximelor va fi de 2 grade și cea a minimelor de -3...-4 grade. Vremea se va încălzi pe parcursul zilelor de 1 și 2 decembrie, când treptat temperaturile maxime vor tinde spre o medie de 10 grade, iar cea a minimelor spre 2 grade. Vremea se va răci între 3 și 5 decembrie, ajungându-se la medii ale maximelor termice de 2 grade și ale minimelor în jurul a -3 grade.


Cea de-a două săptamână va fi caracterizată de un regim termic apropiat de cel normal, cu maxime ce vor oscila, în medie, în jurul a 2 grade și o medie a minimelor cuprinsă între -4 și -2 grade. Vor cădea precipitații în general slabe cantitativ, la început predominant sub formă de ploaie, apoi ploaie, lapoviță și ninsoare în intervalul 30 noiembrie - 01 decembrie și predominant sub formă de lapoviță și ninsoare, temporar, din 3 decembrie și până la sfârșitul celor 2 săptămâni.

Vremea la munte

În primele două zile, media temperaturilor maxime în această regiune va scădea de la 0...2 grade la -5 grade, iar cea a minimelor de la -1...0 grade la -7 grade. În perioada 1-3 decembrie, vremea se va încălzi astfel că valori termice maxime vor atinge în medie de 3 grade, iar media minimelor nocturne va urca spre -1 grad. 


Pe parcursul celei de-a doua săptămâni, regimul termic va fi apropiat de cel normal, fiind estimate medii ale maximelor termice de -2...0 grade și ale minimelor de -7...-5 grade. Se vor semnala zilnic precipitații, la început mixte, apoi predominant sub formă de ninsoare, iar local și temporar, cu o probabilitate mai ridicată în intervalele 30 noiembrie - 01 decembrie și 3-9 decembrie, ninsorile moderate cantitativ pot să depună strat de zăpadă.

CITEȘTE ȘI:

Cum va fi vremea la Cluj în minivacanța de 1 decembrie? Meteorologii anunță ploi

Ultimele Stiri
abonare newsletter