Actualitate

De când încep ninsorile în zona Transilvaniei? Prognoza pe două săptămâni

După o săptămână în care temperaturile au fost apropiate de cele normale pentru această perioadă, meteorologii anunță lapoviță și ninsoare în zona Transilvaniei spre finalul lunii noiembrie.

Prognoza meteo pentru perioada 24 noiembrie-5 decembrie Prognoza meteo pentru perioada 24 noiembrie-5 decembrie

 

 


Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a realizat o estimare a valorilor termice şi a precipitaţiilor ce se vor produce în intervalul 24 noiembrie - 5 decembrie, în fiecare regiune a ţării.

Transilvania


În 25 noiembrie valorile termice diurne vor scădea spre normalul perioadei, adică în medie spre 5...6 grade. Ulterior, vremea se va încălzi treptat astfel încât în intervalul 27-29 noiembrie, temperaturile maxime vor tinde spre medii de 10...11 grade. Din 30 noiembrie, valorile diurne vor fi în scădere și vor caracteriza un regim termic apropiat de normal, cu maxime ce vor oscila în medie între 4 și 6 grade. Media temperaturilor minime se va situa sub limita de îngheț, valori în general medii de -3...-1 grad, exceptând nopțile din perioada 27-29 noiembrie, când valorile nocturne se vor situa la medii de 1...2 grade.

Va ploua cu caracter temporar, începând din 26 noiembrie și pâna la sfârșitul perioadei de referință. Cu o probabilitate mai ridicată spre finalul lunii noiembrie și începutul lunii decembrie vor fi posibile și precipitații mixte (lapoviță și ninsori).


La munte 

Și la nivelul zonei montane vor fi alteranețe termice în perioada 24 noiembrie – 05 decembrie. Vremea se va răci accentuat până la valori de numai 0...1 grad. Va urma o încălzire ușoară în perioada 26 – 28 noiembrie când se va atinge o medie a maximelor de 4...5 grade, iar pentru a doua parte a intervalului analizat sunt estimate maxime de 0...2 grade, chiar ușor negative în unele zile.


Evoluția va fi asemănătoare și la temperaturile minime, care în intervalele reci (24 și 25 noiembrie și după 30 noiembrie) vor scădea la o medie de -6...-4 grade, iar în cele mai calde (perioada 27- 29 noiembrie) vor atinge valori apropiate de 0 grade. Temporar se vor semnala precipitații în după 26 noiembrie. Probabilitate pentru cantități mai însemnate va fi mai ridicată în intervalul 27- 29 noiembrie și în zilele de 3 și 4 decembrie.

abonare newsletter