Actualitate

Băsescu: Cel mai mare politician e piaţa, a pus politicienii la zid

<p>Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, că cel mai mare politician al lumii a apărut şi el şi se numeşte „piaţa”, care a pus politicienii din Europa „cu spatele la zid”, iar conflictul „piaţă- politicieni” trebuie rezolvat printr-un „armistiţiu” pe 3, 4, 5 ani.</p>

 

„A apărut cel mai mare politician al lumii. Spre dezamăgirea multora el nu se numeşte nici Obama, nici Merkel, nici Sarkozy, nici Băsescu, nici Papandreou. Numele acestui politician este «piaţa»”, a declarat preşedintele Traian Băsescu, prezent la evenimentul de lansare a Raportului de Competitivitate organizat de AmCham.

Şeful statului a explicat că în ultima perioadă nu a mai auzit niciun politician referindu-se la electorat, ci „toţi încearcă să satisfacă piaţa”.

„Piaţa ne-a pus pe toţi cu spatele la zid, cel puţin în Europa, şi ne cere mai mult decât putem da”, a apreciat Traian Băsescu.

Preşedintele a spus că „acest conflict piaţă-politicieni trebuie să înceteze printr-un armistiţiu pe 3, 4, 5 ani”, deoarece piaţa nu îi poate omorî pe cei care i-au oferit cel mai mult, adică guvernele.

Ultimele Stiri
abonare newsletter