Actualitate

Temperaturile scad în toată țara. Cum va fi vremea în Transilvania și la munte?

Agenția Națională de Meteorologie (ANM) a realizat estimări ale temperaturilor și cantităților de precipitații pentru perioada 15 – 29 noiembrie în toată țara. Temperaturile vor scădea în toată țara, iar minimele vor coborî sub zero grade în unele regiuni.

Vremea se răcește în toată ţara. Vremea se răcește în toată ţara.

 

 


Conform meteorologilor vremea în Transilvania se va răci, iar maximele nu vor mai depăși 10 grade Celcius, iar în data de 21 noiembrie maximele vor ajunge la 2 grade.

Vremea în Transilvania

Vremea se va răci în intervalul 15 – 19 noiembrie, când media temperaturilor maxime va scădea de la 10 grade, spre 6...7 grade. Ulterior, vor crește ușor spre 9...10 grade, în medie în perioada 20- 22 noiembrie, apoi vor scădea spre 4...5 grade, valori ce vor fi de interes pentru perioada 24 – 29 noiembrie. În perioada 15 – 18 noiembrie temperaturile minime vor fi de -2...0 grade, în medie, apoi vor crește spre valori în jurul a 2 grade, în data de 21 noiembrie. 


Ulterior datei de 21 noiembrie, vremea va intra într-un proces de răcire, iar minimele vor scădea de la 2 grade, în medie, spre -3...-2 grade până la sfârșitul intervalului. Probabilitatea pentru precipitații va fi în creștere în zilele de 18 și 19 noiembrie și în intervalul 22 – 28 noiembrie.

Vremea la munte

În perioada 15-18 noiembrie, variațiile termice de la o zi la alta vor fi nesemnificative, media temperaturilor maxime fiind de 2...4 grade. În data de 19 noiembrie acestea vor scădea spre medii în jurul a 0 grade, apoi vor crește spre 4...5 grade până în data de 22 noiembrie. Ulterior acestei date, temperaturile maxime vor scădea treptat până la sfârșitul intervalului spre medii în jurul a 0 grade. Minimele vor scădea de la 0 grade, în prima zi spre valori medii în jurul a -4 grade, în data de 19 noiembrie, apoi vor crește treptat spre -2...-1 grad, în data de 23 noiembrie. După data de 23 noiembrie, tendința temperaturilor minime va fi de scădere până la sfârșitul intervalului spre valori medii de -6...-5 grade. Probabilitatea pentru precipitații va fi ridicată în zilele de 18 și 19 noiembrie, apoi în perioada 22 -28 noiembrie.

abonare newsletter