Actualitate

11 mari site-uri, AMENDATE pentru reduceri false de Black Friday

Amenzile contravenționale aplicate tuturor celor 11 operatori controlați s-au ridicat la suma de 275.000 lei, conform Protecției Consumatorilor. Printre site-urile amendate se află Media Galaxy sau Elefant.ro.

Amenzi de 275.000 lei au fost aplicate celor 11 site-uri care au avut abateri. Amenzi de 275.000 lei au fost aplicate celor 11 site-uri care au avut abateri.

Cei 11 operatori verificați sunt mediagalaxy.ro, flanco.ro, finestore.ro, vivre.ro, top-shop.ro, arsis.ro, lcv.ro, elefant.ro, premiumstore.ro, pcgarage.ro și evomag.ro.

Amenzile au fost aplicate după ce ANPC a constatat că operatorii „practicau vânzări cu preț redus, în condițiile în care prețul de referință afișat pe site nu era cel mai mic preț practicat în ultimele 30 de zile, prin modul incorect de calcul al prețului redus creându-se premisa existenței unui avantaj specific prețului, consumatorii fiind determinați să ia o decizie de tranzacționare pe care nu ar fi luat-o dacă ar fi cunoscut realitatea”, conform unui comunicat.


Amenzilor li s-au adăugat și 10 decizii de încetare a practicii comerciale incorecte, singurul site care a remediat abaterile fiind mediagalaxy.ro.

O adresă de e-mail dedicată, bf@anpc.ro, a fost pusă la dispoziția cumpăratorilor de către ANPC, pe care pot trimite orice neregulă constatată legată de promoțiile din această perioadă.

CITEȘTE ȘI:

ANPC propune suspendarea temporară a site-ului Altex pentru REDUCERI ÎNȘELĂTOARE de Black Friday: „Ei nu pot fi corecţi într-o piaţă în care nimeni nu e”

abonare newsletter