Actualitate

Incendiu la un spital COVID din Ploiești! 2 pacienți au murit, iar o infirmieră a suferit arsuri grave.

Un incendiu a izbucnit, joi dimineaţă, la Spitalul de Boli Infecţioase Ploieşti, care este unitate suport COVID. Doi pacienţi au murit, anunţă Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Prahova, iar o infirmieră suferă arsuri grave.

20 de pacienți au fost evacuați de urgență în urma incendiului izbucnit joi. / sursă foto: ISU 20 de pacienți au fost evacuați de urgență în urma incendiului izbucnit joi. / sursă foto: ISU

 

 


Un incendiu a izbucnit, joi dimineaţă, la Spitalul de Boli Infecţioase Ploieşti, care este unitate suport COVID, din primele date reieşind că doi pacienţi sunt decedaţi, anunţă Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Prahova.

 


Autorităţile au activat Planul roşu de intervenţie.

Incendiul s-a manifestat la parterul unităţii sanitare, pe o suprafaţă de 20 de metri pătraţi, fără flacără, cu degajare de fum. Doi pacienţi au murit, iar alţi 20 au fost evacuaţi.


La faţa locului au fost mobilizate şase autospeciale de lucru cu apă şi spumă, o descarcerare şi 20 de ambulanţe SMURD şi SAJ, cu 57 de pompieri militari, precizează ISU Prahova.

O infirmieră a suferit arsuri pe 40% din corp

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, a declarat joi, la Ploieşti, că incendiul a fost lichidat în trei minute, iar o infirmieră care se afla la acel moment în salon suferă arsuri pe 40% din suprafaţa corpului.


„Era o infirmieră în salon când a început incendiul. Din păcate, femeia respectivă este cu arsuri de 40%. Urmează să fie mutată la Bucureşti, la Spitalul Floreasca”, a spus Raed Arafat.

Întrebat dacă infirmiera respectivă a încercat să stingă incendiul, Arafat a răspuns că stingătoarele au fost folosite.


Şeful DSU a precizat că incendiul a fost anunţat la ora 4,15, iar echipele de intervenţie a ajuns la faţa locului în zece minute, incendiul fiind lichidat în trei minute.

De asemenea, Arafat a arătat că s-a luat decizia ca celelalte pavilioane ale secţiei să nu fie evacuate, pentru că nu au fost afectate de eveniment. Există însă o problemă cu furnizarea căldurii, instalatorii lucrând pentru rezolvarea situaţiei. 
 

CITEȘTE ȘI:

Incendiu Spitalul Matei Balș: A murit o pacientă transferată la alt spital. Bilanțul victimelor a ajuns la șase!

Ești în siguranță în spitalele din Cluj? Un nou caz Piatra Neamț poate izbucni în orice clipă!

10 pacienți COVID19 intubați AU MURIT în urma unui incendiu VIOLENT la ATI, Piatra Neamț. „Cel mai grav bilanț după tragedia de la Colectiv”

Ultimele Stiri
abonare newsletter