Actualitate

S-a prelungit STAREA de ALERTĂ pentru 30 de zile! Vezi ce restricții rămân în vigoare

Starea de alertă s-a prelungit pentru încă 30 de zile. Toate restricțiile adoptate în 25 octombrie rămân în vigoare. Masca de protecție rămâne obligatorie în toate spațiile deschise/închise, accesul în mai multe instituții rămâne valabil doar pe baza certificatului verde.

Restricțiile anti-COVID au fost prelungite pentru încă 30 de zile. Restricțiile anti-COVID au fost prelungite pentru încă 30 de zile.

 

 


Comitetul Național pentru Situații de Urgență a aprobat prelungirea stării de alertă în România. Măsura intră în vigoare de marți, 9 noiembrie, pentru o perioadă de 30 de zile.

Conform acestei hotărâri, rămân în vigoare toate restricțiile în vigoare, adoptate în 25 octombrie - masca rămâne obligatorie peste tot, inclusiv pe stradă, accesul la mai multe activități se face doar pe baza certificatului verde, magazinele, restaurantele, sălile de fitness pot funcționa doar până la ora 21.00,  iar circulaţia persoanelor nevaccinate și netrecute prin boală în afara locuinţei/gospodăriei, în intervalul orar 22:00-05:00, este interzisă. Cei nevaccinați pot circula noaptea doar în anumite situații (deplasare la/de la locul de muncă, urgențe medicale etc.) pe baza unei declarații pe proprie răspundere.


Persoanele vaccinate/trecute prin boală care circulă după ora 22:00 trebuie să poată prezenta certificatul verde, pe hârtie sau format electronic.

Accesul în mall-uri sau în magazinele nealimentare se face doar pe baza certificatului verde, dar și în clădirile publice, instituții oficiale sau în cazul clădirilor private în care se află peste 50 de persoane. 


Circulaţia persoanelor nevaccinate în afara locuinţei, în intervalul orar 22:00-05:00, este INTERZISĂ cu anumite excepţii (deplasare la/de la locul de muncă, urgențe medicale etc.) pentru care este nevoie de completarea unei declarații pe proprie răspundere.

Cei care circulă după ora 22:00 trebuie să poată prezenta certificatul verde (pe hârtie sau format electronic).


Sunt INTERZISE evenimentele private (nunţi, botezuri, mese festive etc.), concertele şi spectacolele cu public, precum și accesul spectatorilor la competiţiile sportive.

Activitatea restaurantelor și cafenelelor în interiorul clădirilor şi la terase este permisă până la 50% din capacitatea maximă a spaţiului.


Cinematografele, sălile de fitness sau locurile de joacă rămân deschise pentru cei cu certificat verde la 30% din capacitate.

Vezi AICI hotărârea CNSU.

CITEȘTE ȘI:

14 bolnavi de Covid-19, morți în ultimele 24 de ore în Cluj. Peste 80 de persoane internate la ATI

Ultimele Stiri
abonare newsletter