Actualitate

Racordare la rețeaua de apă, în trei localități din Cluj

Trei localități din comuna Frata vor fi racordate la rețeaua de apă.

 

 


Consiliul Județean Cluj a emis certificatul de urbanism necesar autorizării lucrărilor de extindere a rețelei de alimentare cu apă potabilă în satele Frata, Pădurea Iacobeni și Poiana Frății din comuna Frata, județul Cluj.

 


„Prioritatea noastră este să asigurăm condiții decente și nediscriminatorii pentru toți clujenii, indiferent de zona în care locuiesc. Accesul la apa potabilă trebuie privit ca o normalitate iar Consiliul Județean și Compania de Apă Someș fac eforturi intense pentru ca județul să fie racordat integral la acest serviciu de utilitate publică”, a declarat Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.

În prezent, pe mai multe străzi amplasate pe teritoriul localităților Frata, Pădurea Iacobeni și Poiana Frății nu există o rețea de alimentare cu apă, astfel încât locuitorii se aprovizionează din surse proprii, improvizate, neverificate din punct de vedere igienico-sanitar. De asemenea, în satul Soporu de Câmpie, deși există o rețea de apă, presiunea în instalație este insuficientă distribuirii către toți consumatorii racordați.


În acest context, noul proiect prevede extinderea rețelei de apă în cele trei localități, pe o lungime cumulată de cca. 6.000 metri, sistemul urmând  a funcționa gravitațional. De asemenea, vor fi realizate și branșamente la imobile până la limita de proprietate. În plus, pentru rezolvarea problemei presiunii, în satul Soporu de Câmpie va fi amenajată o stație de pompare a apei.

Investiția este gestionată de Primăria comunei Frata. După finalizarea lucrărilor și realizarea etapei de recepție, rețeaua va fi preluată în sistem centralizat de către Compania de Apă Someș S.A, societate al cărei acționar majoritar este Consiliul Județean Cluj.


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter