Actualitate

Model pentru Cluj? Primăria Sectorului 6 dă afară 100 de polițiști nepregătiți

Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6, a decis să concedieze 100 de polițiști locali, deoarece unii dintre ei nu mai făceau față cerințelor.

Edilul din Sectorul 6 a organizat de curând o testare în masă a tuturor agenților, iar în urma rezultatelor s-a decis concedierea unui număr de 100 de agenți din totalul de 400. Ciucu a declarat că angajații concediați nu mai puteau face față muncii de polițist local.

„Respect Poliţia Locală! Şi de aceea o reformez! Am iniţiat un proces de reformă în poliţia locală a Sectorului 6 care pleacă de la ideea că în această instituţie trebuie să lucreze doar acei poliţişti locali care se implică în comunitate şi care POT face faţă muncii de poliţist local, respectând ei înşişi această instituţie şi respectându-se pe sine. Astfel, în această primă etapă a reformei, vor merge către alte orizonturi cca. 100 de poliţişti locali din cca. 400. Astfel, cca. 300 de poliţişti locali rămân şi vor beneficia de formare profesională specifică postului, care va include comunicarea cu cetăţeanul, mentorat pentru schimbarea atitudinii şi înţelegerea rolului pe care îl au în comunitate. De asemenea, vor avea proceduri noi (lărgirea competenţelor poliţiei de proximitate şi supra-specializarea componentei de inspecţie), obiective clare şi indicatori de performanţă. Eficienţa serviciului va creşte fundamental. În a treia etapă, dacă va fi mai nevoie, ne vom axa pe angajarea de debutanţi, liberi de metehne vechi, care vor fi formaţi profesional! În a patra etapă vom creşte capacitatea de intervenţie, îmbunătăţind procesul de supraveghere prin instalarea în Sectorul 6 a nu mai puţin de 3.000 de camere video. Sunt probleme cu vandalismul. Am luat această decizie în urma unui val uriaş de plângeri pe care cetăţenii mi le-au adus la cunoştinţă cu privire la activitatea acestei instituţii importante!”, a scris primarul pe Facebook.


Edilul a mai adăugat că diferite persoane au încercat să-i influențeze decizia și i-a fost cerut ajutorul pentru ca anumiți polițiști să fie salvați.

Polițiștii concediați după un test cu 5 întrebări

Agenții de la Sectorul 6 au susținut la finalul lunii trecute un test cu cinci întrebări după ce mai mulți cetățeni s-au plâns de modul în care își fac treaba.


„Un text grilă cu doar 5 întrebări şi redactarea unui proces verbal pe un caz dat, cu legislaţia pe masă, putând fi consultată (nu era nevoie de memorare, deşi normal ar fi să fie ştiută). Atât de simplu! De aceea am zis, că în mare va fi doar un test de cunoştinţe de bază şi de limba română… Funcţionarii publici, conform legii, trebuie să deţină cunoştinţe de bază matematice şi de limbă. Am scos proba sportivă, ca să nu vulnerabilizez procesul de testare, tocmai că au fost în alte localităţi probleme în justiţie. Am mai spus-o, fac tot ce ţine de mine ca Sectorul 6 să nu mai fie un sat fără câini! Acest lucru nu se poate face de pe azi pe mâine, este vorba de un proces planificat şi susţinut, care întâmpină multă rezistenţă. Poliţiştii care rămân în urma testării vor avea TOT SPRIJINUL MEU să îşi îndeplinească funcţia pe care o au în societate, au respectul meu şi le spun încă de pe acum: sunteţi importanţi, nu-mi pot face mandatul fără dumneavoastră! Cer doar implicare şi integritate, nimic mai mult”, a mai spus Ciucu.

Ultimele Stiri
abonare newsletter