Actualitate

Bijuterii de 3 milioane de euro, marca Gianni Lazzaro, la Cluj

<p><img src="documente/stories/12_decembrie/13_ziua/01 bijuterii.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Colecţia „Back to nature” a lui Gianni Lazzaro, bijutierul Hollywood-ului, va putea fi admirată timp de două zile la Cluj-Napoca.</p>

Celebrul bijutier român al Hollywood-ului. Gianni Lazzaro, vine la Cluj-Napoca, pentru a-şi prezenta colectia „Back to nature”, în valoare de peste 3 milioane de euro.

Colecţia va fi expusă în Iulius Mall, vineri, 16 decembrie şi sâmbătă, 17 decembrie.

Bijuterii inspirate din natură

Gianni Lazzaro, pe numele său real Lazăr Marcovici, a absolvit Şcoala Populară de Artă din Bacău şi a emigrat în Israel la începutul anilor ’60. Renumit pentru creaţiile cu diamante şi alte pietre preţioase, Gianni Lazzaro a încântat publicul din întreaga lume la Salonul Mondial de bijuterii care a avut loc la Basel, în Elveţia, cu o colecţie specială inspirată din natură, pentru care a folosit diamante coniac, smaralde, rubine, coral, aur alb şi rose, diamante negre, safire, onix negru, cristopaz, ametist, citrin Madera, safir roz, apatit, agat alb, turmaline, piatra lunii, calcedonii, peridot sau quartz fumuriu şi roz.

Vedeta colecţiei este un set format din colier, brăţară şi cercei în valoare de peste 150.000 de euro. La realizarea acestui set au fost folosite doar pietre preţioase: 652 de diamante incolore cu o greutate de 15,25 de carate şi 244 de safire multicolore cu o greutate de 233.38 carate. Colecţia are linii clare şi simple, motive florale, celeste şi zoomorfe, iar legătura cu natura este stabilită şi de pietrele preţioase.

Preţul unei bijuterii cu diamante create de Gianni Lazaro variază în funcţie de valoarea pietrelor incluse şi poate fi de la 2.000 de euro la 500.000 de euro sau chiar peste 1 milion de euro.

Itinerariul lui Marcovici

După absolvirea Şcolii Populare de Artă din Bacău, Gianni Lazzaro, pe atunci Lazăr Marcovici, a urmat cursurile Academiei de Artă din Düsseldorf. După emigrarea în Israel, unde a învăţat meseria practică de bijutier, a plecat în Brazilia, pentru a lucra la o mare firmă de bijuterii. S-a întors apoi în Europa, în Germania, urmând ca norocul să-i surâdă în 1984, la cel mai mare târg de bijuterii din Baselworld, Elveţia.

Timp de trei ani la rând, Gianni Lazzaro a creat trofeul festivalului din Baltica pentru nume sonore precum Pierre Richard, Nikita Mihalkov şi Gina Lolobrigida – care i-a rămas, de atunci, client fidel. Printre clientele fidele ale lui Lazzaro se mai numară Sophia Loren şi Heidi Klum.

Ultimele Stiri
abonare newsletter