Actualitate

Șoferul din Turda urmărit cu focuri de armă de polițiști era DROGAT. A fost arestat la domiciliu

Urmărirea ca în filme din Turda care s-a lăsat cu împușcarea unui tânăr de 19 ani de către polițiști a scos la iveală că șoferul de 28 de ani era drogat când nu a oprit la semnalele poliției. El a fost reținut și arestat la domiciliu.

 

 


„La data de 1 noiembrie, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Turda au dispus reținerea pentru 24 de ore a unui bărbat în vârstă de 28 de ani, cercetat pentru comiterea infracțiunilor de conducere a unui vehicul fără permis de conducere și conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană aflată sub influența unor substanțe psihoactive”, au arătat reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Cluj.

 


Faptele s-au petrecut în 21 octombrie, în jurul orei 02.10, în timp ce șoferul de 28 de ani se deplasa cu mașina pe strada Victoriei din municipiul Turda. Un echipaj al Poliției municipiului Turda a efectuat un semnal de oprire, însă bărbatul nu a oprit, fiind urmărit de poliţişti pe o distanță de aproximativ 3-4 kilometri.

Ulterior, după somațiile legale, unul dintre polițiștii echipajului a tras un foc de armă în plan vertical și alte două focuri înspre pneurile mașinii, iar la intersecția străzilor Nicolae Vlăduțiu cu Mărului, mașina condusă de tânărul de 28 de ani a fost oprită. În aceasta se aflau patru persoane, un tânăr de 19 ani fiind transportat la spital după ce s-a constatat că prezenta o plagă prin împușcare.


Șoferul mașinii era drogat

„În urma probatoriului administrat, prin ordonanța emisă de Poliția municipiului Turda s-a dispus măsura reținerii pentru 24 de ore a bărbatului în vârstă de 28 de ani, cercetările fiind extinse pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană aflată sub influența unor substanțe psihoactive.

Existând indicii cu privire la faptul că bărbatul s-ar putea afla sub efectul unor substanțe susceptibile de a fi interzise, după momentul opririi autoturismului, acesta a fost testat cu aparatul drugtest, rezultatul indicând prezența substanțelor interzise. Ulterior a fost condus la o unitate medicală în scopul recoltării probelor biologice.


În cursul zilei de azi a fost prezentat de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Turda judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Turda pentru măsuri legale, fiind dispusă măsura preventivă a arestului la domiciliu pentru o perioadă de 30 de zile”, au mai transmis cei din cadrul IPJ Cluj.

Conform polițiștilor, tânărul de 19 ani împușcat în noaptea urmăririi a fost supus unei operații după ce a ajuns la spital.


CITEȘTE ȘI:

Urmărire încheiată cu focuri de armă pe străzile din Turda! Un tânăr de 19 ani a ajuns la spital

Ultimele Stiri
abonare newsletter