Actualitate

26 proiecte depuse pentru renovarea Liceului Teoretic „Nicolae Bălcescu” și a străzilor adiacente

26 de variante au fost propuse pentru modernizarea Liceului Teoretic „Nicolae Bălcescu” din Cluj-Napoca și a zonelor adiacente.

 

 


În luna august, a fost lansat concursul internațional de soluții pentru Liceul Teoretic „Nicolae Bălcescu” de către Primăria Cluj-Napoca, în parteneriat cu O.A.R - Ordinul Arhitecților din România Filiala Transilvania. Tema de concurs a fost concepută în jurul modernizării spațiului educațional și a zonelor urbane adiacente Liceului Teoretic „Nicolae Bălcescu”.

 


Până în 29 octombrie (data limită de primire a proiectelor) au fost depuse 26 de variante de modernizare pentru această zonă, iar rezultatele concursului vor fi anunțate luni, 8 noiembrie, în cadrul unei conferințe online.

Proiectul câștigător al concursului de soluții pentru extinderea și modernizarea ansamblului educațional Liceul „Nicolae Bălcescu” va fi un exemplu de bune practici atât în ceea ce privește arhitectura școlară și infrastructura educațională, cât și amenajarea spațiului urban integrând principiile walkable și smart city.


Corpurile liceului, modernizate

Ansamblul Liceului „Nicolae Bălcescu” este alcătuit din corpurile de liceu actuale, clădirea de locuit și sala de gimnastică. Proiectul presupune modernizarea și extinderea funcțiunilor și spațiilor actuale ale liceului, astfel încât să satisfacă nevoile unui număr maxim de 1776 elevi, organizați în 70 de clase.

„Municipalitatea investește constant atât în ceea ce privește infrastructura educațională, cât și în politici publice pentru elevi, astfel încât procesul educațional din Cluj-Napoca să fie unul de cea mai înaltă calitate. Investiţia în educaţie este cea mai sigură investiţie din lume, deoarece este lipsită de grija falimentului”, a transmis primarul Emil Boc. 


Juriul care evaluează proiectele este format din șapte membri titulari: arh. Horia Marinescu (AUS), arh. Ștefan Tuchilă (FR), arh. Daniel Pop (Arhitect Șef al Municipiului Cluj-Napoca, reprezentant al Autorității Contractante, arh. Johannes Bertleff, arh. Mihaela Criticos, arh. Mariana Michiu (reprezentant OAR Filiala Transilvania), arh. Șerban Patrulius și doi membri supleanți: arh. Maria Duda și arh. Daniela Calciu.

Mai multe informații privind concursul organizat de către Ordinul Arhitecților din România (OAR).


CITEȘTE ȘI

Primăria Cluj-Napoca preia o sală de gimnastică. Ce planuri are municipalitatea în zona Liceului Teoretic „Nicolae Bălcescu”?

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter