Actualitate

Costurile pentru lucrările la podul Răsăritului au crescut cu un milion de euro. Care este cauza? Boc: „Trebuie să suportăm creșterea”

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a declarat că din cauza scumpirii materialelor, costurile pentru lucrările la podul Răsăritului au crescut. O ordonanță de Guvern a impus actualizarea prețurilor, spune edilul.

 

 


Întrebat în cadrul unei emisiuni radio care este motivul pentru care prețul pentru lucrările la podul Răsăritului din Cluj-Napoca a fost majorat cu suma de peste un milion de euro, Emil Boc a precizat că este nevoie să fie suportată această creștere din bugetul local, pentru ca lucrările să poată fi finalizate.

 


„Podul Răsăritului merge într-o direcție bună. S-a suplimentat prețul pentru că așa ne cere legea. Odată cu creșterea prețului la materiale, a apărut o ordonanță de Guvern care cere actualizarea prețurilor din contracte. Gândiți-vă ce presiune avem pe bugetul nostru, al orașului. Pe de o parte sunt cheltuielile mult mai mari legate de pandemie, iar pe de altă parte de întreținerea creșelor și așa mai departe. Trebuie să suportăm acestă creștere pentru ca proiectele să se poată finaliza. Dar de altfel, lucrările sunt în grafic”, a declarat edilul clujean.

La finalul lunii august a fost emisă autorizația de construire pentru lucrările la Podul Răsăritului, iar acestea vor dura mai bine de doi ani.


Podul, cu o suprastructură metalică, va avea o lungime de 57,90 metri, o lățime de 26 metri, două benzi, două piste de biciclete și două trotuare. Înainte de majorarea costurilor pentru lucrările la pod, valoarea totală a contractului era de 3.052.250,00 lei fără TVA de la bugetul local, iar durata de realizare a lucrărilor - de 26 de luni, de la data demarării lor.

Ce lucrări se vor realiza?

Din punct de vedere tehnic, proiectul presupune:


- modernizarea intersecțiilor, amenajarea străzilor Răsăritului și Câmpul Pâinii la un profil de culoar cale ferată (16/21 ml) cu benzi de circulație, piste de biciclete, aliniamente de arbori și mobilier urban.
- modernizarea rețelei de iluminat public stradal și a sistemului de semaforizare
- instalarea unui sistem de management al traficului
- se vor amenaja suprafețe în vederea delimitării locurilor de parcare.

În cadrul intervenției la radio, primarul Boc a vorbit și despre lucrările la Baza sportivă La terenuri, despre care edilul a precizat că sunt în întârziere și că cei responsabili „vor plăti ca popa”. Termenul de finalizare al acestui proiect a fost data de 16 octombrie a acestui an, însă acesta nu a fost respectat.


CITEȘTE ȘI:

Podul Răsăritului a intrat în șantier! Șoferii vor putea circula pe patru benzi. Când vor fi gata lucrările? FOTO

 

Clujul se reîntoarce „cu fața la râu”. Au început lucrările la malurile Someșului. Care e termenul de finalizare al proiectului?

abonare newsletter