Actualitate

Un pedofil din Cluj-Napoca a VIOLAT zece copii, după ce le-a câștigat încrederea părinților

Un pedofil în vârstă de 46 de ani din Cluj-Napoca a fost trimis în judecată după ce a violat sau agresat sexual zece copii, cu vârste între 6 și 12 ani. Bărbatul a comis în total 17 infracțiuni.

 

Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca a anunțat că un bărbat în vârstă de 46 de ani, care a violat și agresat sexual 10 copii, a fost trimis în judecată.


 

Pedofilul a reușit să intre în viața copiilor și să comită infracțiunile după ce le-a câștigat încrederea părinților. Nu este prima dată când bărbatul stă în fața justiției. Acesta a mai fost condamnat la închisoare pentru 5 ani după ce a agresat trei copii. 


„Prin Rechizitoriul Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca din data de 27.10.2021 s-a dispus trimiterea în judecată a inculpatului S.S.M, în vârstă de 46 ani, în stare de arest preventiv, pentru săvârșirea a 17 infracțiuni (viol, agresiune sexuală, violență în familie, rele tratamente aplicate minorului, ultraj contra bunelor moravuri). 

În fapt s-a reținut că începând cu anul 2010, până la momentul reținerii sale (08.07.2021), inculpatul S.S.M., persoană cunoscută ca manifestând atracție sexuală față de copii de vârstă prepubertină, indiferent de sexul lor, a violat și/sau agresat sexual 10 victime minore, cu vârste cuprinse între 6 și 12 ani, în scopul satisfacerii unor impulsuri sexuale pe care nu le putea controla.


Pentru agresarea sexuală a trei dintre victime, inculpatul a fost condamnat la pedeapsa rezultantă de 5 ani închisoare pentru săvârșirea a trei infracțiuni de agresiune sexuală, fiind liberat condiționat ulterior. În prezenta cauză, inculpatul, persoană cu inteligență peste medie, a acționat de fiecare dată după ce și-a pregătit minuțios săvârșirea faptelor, respectiv câștigarea încrederii părinților victimelor și crearea de scenarii pentru a putea rămâne singur cu victimele, inclusiv peste noapte în apartamentul său, invocând că în acest mod ajută/degrevează de sarcini pe părinții care aveau un program încărcat și, în principal, sub pretextul că îi ajută la satisfacerea nevoilor fiziologice, a violat și/sau agresat sexual victimele” a transmis Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca.

A agresat copii în parcuri și lângă un râu

Înainte să fie prins, bărbatul nu s-a mai „putut controla deloc” și a agresat copii într-un parc și pe plaja unui râu din Cluj-Napoca:


„Profitând de ascendentul moral conferit de vârstă, de legătura strânsă cu părinții minorilor, dar și de acte de violență fizică sau amenințări cu acte de violență fizică, inculpatul a reușit să obțină tăcerea victimelor, care ulterior agresiunilor, pe fondul traumelor, au manifestat o schimbare bruscă a comportamentului.

Spre sfârșitul perioadei infracționale, inculpatul nu și-a mai putut controla deloc impulsurile sexuale și a acționat inclusiv în locuri publice, respectiv pe plaja unui râu și într-un parc, ambele de pe raza mun. Cluj-Napoca.


Cercetările în prezenta cauză au fost demarate ca urmare a spiritului civic de care a dat dovadă un martor ocular, care nu doar că l-a înfruntat pe autor la data de 08.07.2021, în momentul comiterii unor acte contra integrității și libertății sexuale a unei minore în vârstă de 8 ani, dar a și sesizat personal organele de poliție și a pus la dispoziția acestora fotografii în care a surprins autorul, fapte care au ajutat la identificarea acestuia într-un timp foarte scurt.

Cercetările s-au efectuat, sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, de către organele de cercetare penală din cadrul Poliției mun. Cluj-Napoca – Secția 2 Poliție, care au beneficiat de sprijinul/suportul lucrătorilor/experților din cadrul IGPR – BCCO Cluj-Napoca, IPJ Cluj – Serviciul Criminalistic, Poliției mun. Cluj-Napoca – Biroul de Investigații Criminale, Institutului Național de Criminalistică, Institutului de Medicină Legală Cluj-Napoca, Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Cluj.

Precizăm că această etapă procesuală reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță, spre judecare, situație care nu poate în nici un fel să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”, a transmis Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca.

CITEȘTE ȘI:

Un pedofil RECIDIVIST, prins în timp ce ABUZA de o fetiță într-un parc din Cluj! El a mai agresat sexual 3 copile

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter