Actualitate

O nouă campanie de sterilizare a câinilor, la Florești. Ce trebuie să faci?

O nouă etapă a campaniei de sterilizare gratuită a câinilor cu stăpân a demarat săptămâna aceasta în Florești.

 

 


A început cea de-a doua etapă a campaniei de sterilizare gratuită a câinilor, în Florești, a anunțat primarul Bogdan Pivariu. Aceasta se va desfășura între 25-31 octombrie, iar cabinetul mobil va fi amplasat pe strada Avram Iancu, nr. 276.

 


„Vă invit pe toți cei care dețineți un câine să vă înscrieți prin depunerea unei cereri fie fizic, la Registratura Primăriei, fie online, pe adresa de e-mail contabilitate@floresticluj.ro, împreună cu buletinul proprietarului câinelui (având domiciliul stabil în Florești) și carnetul de sănătate al câinelui (câinele trebuie să fie microcipat). Cererea se poate descărca de pe site-ul primăriei. În cazul în care câinele nu este microcipat, asociațiile pentru protecția animalelor implicate în proiect asigură microciparea gratuită. Pentru mai multe detalii, puteți suna la numărul 0755.019.010”, a transmis Bogdan Pivariu.

Cum se procedează?

- Ai domiciliul stabil în comuna Florești.
- Te prezinți la Primărie cu buletinul și carnetul de sănătate al câinelui (câinele trebuie să fie microcipat) sau trimiti pe email cererea si actele aferente.
- Completezi o cerere tip și primești un bon/voucher.
- Vei fi anunțat telefonic de desfășurarea campaniei mobile sau cabinetul veterinar unde te poți prezenta (data și ora).
- În ziua programării, te prezinți cu câinele, carnetul de sănătate al câinelui, buletinul și bonul/voucher-ul.
- Transportul și îngrijirea câinelui, înainte și după sterilizare, revin în sarcina proprietarului.
- În ziua sterilizării, nu hrănești câinele! După sterilizare, îl îngrijești cu atenție, minimum două zile.


Numărul de telefon la care floreștenii sunt rugați să sune pentru mai multe informații este 0755.010.010.

Primarul, îndemn la responsabilitate

Primarul comunei Florești, Bogdan Pivariu, de profesie medic veterinar, îi îndeamnă pe locuitori la responsabilitate și compasiune față de animalele de comapnia pe care le dețin.


„Haideți să avem grijă, împreună, de cei mai buni prieteni ai oamenilor și să dăm dovadă de faptul că Floreștiul este cea mai tânără și educată comună din România, prin responsabilizarea deținătorilor de animale, combaterea fenomenului de abandon și reducerea numărului de câini aflați pe domeniul public”, a transmis acesta.

abonare newsletter