Actualitate

Suferința bolnavilor de COVID din spitalele din Cluj: „Mă rog la Dumnezeu să ajung acasă la copilașii mei. Nu m-am vaccinat din prostie”

Un reportaj TVR filmat la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase din Cluj-Napoca scoate la iveală momentele de groază prin care trec atât bolnavii de COVID, cât și medicii care îi îngrijesc. Pacienții au ajuns să regrete pe patul de spital că nu s-au vaccinat.

 

 


„M-am învăţat minte. Îl rog pe Dumnezeu să ferească pe toată lumea și să ascultăm de medici, care vor binele nostru. Să vă vaccinaţi, să nu vă lăsăţi”, sunt vorbele unei paciente scăpate ca prin minune de la ATI.

 


Niciunul dintre cei 10 bolnavi de COVID aflați pe secție nu este vaccinat, iar datele arată că doar 4 din 10 pacienți care ajung în stare critică reușesc să scape cu viață, conform TVR.

„Am căzut în comă două zile. M-am trezit, pe urmă m-au intubat. Iar apoi mi-am revenit cu ajutorul medicilor. Mă rog la bunul Dumnezeu ca să ajung acasă la copilaşii mei. Toată lumea îmi zicea să nu te vaccinezi, să nu te vaccinezi. Dar de-acum încolo o să mă vaccinez. Asta să fie învăţătură de minte”, povestește un alt pacient.


Un alt bolnav, întrebat de ce nu s-a vaccinat, răspunde că „din prostie” și că acum, după momentele prin care a trecut, mâine s-ar vaccina „de patru ori, nu de două ori”.

„Greu de spus dacă mai putem. Luăm fiecare zi așa cum vine. Mă gândeam că în valul 3 spuneam că suntem la capătul puterii. Acum suntem la capătul speranței. Suntem convinși că dacă mai multe lume era vaccinată, tornada asta era altfel”, a spus medicul anestezist și coordonatorul ATI, Diana Miclăuș.


CITEȘTE ȘI:

VIDEO. Intervenție SMURD la un caz de Covid-19 în Cluj-Napoca. Chinul prin care trece o femeie cu formă gravă

Ultimele Stiri
abonare newsletter