Actualitate

Modernizarea străzii Eroilor din Florești mai întârzie. Votul privind costurile proiectului, amânat

Consilierii locali ai comunei Florești nu s-au putut înțelege cu privire la costurile de finalizare a lucrărilor la strada Eroilor, votul fiind amânat până joi.

 

 


Votul pentru proiectul de hotărâre privind aprobarea documentației de avizare a lucrărilor de intervenție (DALI) actualizată și a indicatorilor tehnico-economici la obiectivul de investiții „Modernizarea strada Eroilor în comuna Florești, județul Cluj” a fost amânat pentru ziua de joi. La viitoarea ședință urmează să participe și autorul studiului de fezabilitate, inginerul Tudor Hoda, de la SC Drumconsult SRL, care să ofere detalii consilierilor locali cu privire la datele tehnice și economice ale proiectului de hotărâre.

 


Întrucât consilierii locali USR au avut mai multe întrebări legate de datele proiectului, de durata de execuție a lucrărilor, dar și despre anumite sume, prevăzute în referatul de aprobare și care nu erau clare, discuția s-a prelungit, iar primarul Bogdan Pivariu, care este și inițiatorul proiectului de hotărâre, a decis să amâne votarea proiectului pentru viitoarea ședință, care va avea loc joi, 28 octombrie 2021.

Pivariu acuză USR că își face campanie electorală

Primarul Bogdan Pivariu a avut un schimb de replici cu consilierii USR care și-au exprimat îngrijorarea cu privire la unele date prezentate în referatul de aprobare, afirmând că aceștia încearcă să își facă campanie electorală.


„Eu vă înțeleg nevoia de campanie electorală, dar noi am supus votului proiectul de modernizare a străzii Eroilor, iar dumneavoastră votați sau nu. Tot timpul am spus că încercăm să schimbăm soluția tehnică pe strada Eroilor pentru a putea fi modernizată. Aveți un vot și puteți decide dacă sunteți de acord sau nu”, a transmis Pivariu.

„Trebuie să dăm bani în plus, pentru că cineva nu și-a făcut treaba”, a afirmat consilierul USR Marius Todoran, făcând referire la vechea administrație.


Pivariu: „Noi am preluat administrația cumva. Nu ne-am prefăcut că nu există o problemă. Da, sunt alocări suplimentare pentru că s-a schimbat proiectul. Și dacă nu se schimbă, tot creștea prețul pentru că s-a întârziat și prețul materialelor s-au scumpit.”

Todoran: „Așa e. S-au scumpit materialele, dar nu discutăm despre asta, ci că s-au luat măsuri proaste de la început. Doar că măsura proastă de la început ne costă un milion de euro.”


12,3 milioane de lei pentru finalizarea străzii

De asemenea, a fost adusă în discuție și suprafața spațiului verde care va rezulta în urma modernizării.

Costul lucrărilor de finalizare a străzii Eroilor este estimat la peste 12,3 milioane de lei cu TVA, iar asfaltarea ar urma să se facă pe o lungime de 1.125 metri lungime, respectiv 13.250 metri pătrați. Strada ar trebui finalizată în 11 luni de la reluarea lucrărilor, potrivit proiectului de hotărâre.

Neînțelegeri cu firma de construcții

Lucrările pe strada Eroilor, începute inițial în 2019, au fost oprite după ce societatea de Construcții Napoca SA, firma care trebuia să se ocupe de proiect, a anunțat la începutul acestui an că a reziliat contractul cu Primăria Florești pentru modernizarea străzii.

După ce primarul Floreștiului, Bogdan Pivariu, a criticat în repetate rânduri ritmul lent în care lucrările la strada Eroilor se desfășoară, directorul societății a spus că primăria a refuzat să participe la dialog pentru deblocarea situației, că administrația a sfidat obligațiile sale contractuale, arătând că societatea nu a putut continua lucrările din motive obiective. 

Startul lucrărilor s-a dat la data de 23 aprilie 2019, iar termenul de finalizare era de șase luni, respectiv luna octombrie a aceluiași an.

CITEȘTE ȘI

Pas important pentru finalizarea străzii Eroilor din Florești. Cum va arăta zona? VIDEO

 

abonare newsletter