Actualitate

De luni, doar cu certificat verde sau test COVID negativ în sediile ANAF și RAR

ANAF și RAR au anunțat că începând de luni, 25 octombrie, vor avea acces în sediile instituției doar persoanele vaccinate, care prezintă un test PCR negativ sau cei care au trecut prin boală.

 

 


Potrivit noilor decizii ale Comitetului Național Pentru Situații de Urgență, care intră în vigoare începând de luni 25 octombrie 2021, în instituțiile statului accesul persoanelor va fi condiționat.

„Stimați contribuabili, vă informăm că începând de luni, 25 octombrie, accesul în incinta Agenției Naționale de Administrare Fiscală, precum și în sediile structurilor subordonate, se va efectua în condițiile prevăzute de dispozițiile art. 12 din Anexa nr.3 la Hotărârea Guvernului nr.1090/2021 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 10 octombrie 2021, precum şi stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID19, cu modificările și completările ulterioare.


Astfel, vor avea acces:

- persoanele care fac dovada vaccinării împotriva virusului SARSCoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare
-persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RTPCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore
-persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2”, au transmis reprezentanții instituției ANAF.


Tot începând de luni, 25 octombrie, accesul  persoanelor în sediile Registrului Auto Român va fi condiționat de aceleași restricții.

„Stimați clienți, prin urmare, vă aducem la cunoștință că accesul în sediile și reprezentanțele RAR din întreaga țară va fi permis, timp de 30 de zile, DOAR în baza certificatului verde care atestă fie vaccinarea, fie testarea de tip RT-PCR sau antigen cu rezultat negativ, fie trecerea prin boală în ultimele 180 de zile.


Ne prezentăm scuzele pentru inconveniente și vă stăm la dispoziție atât telefonic cât și on-line pentru orice problemă care privește activitatea cu clienții a Registrului Auto Român”, au transmis reprezentanții RAR.

 


CITEȘTE ȘI

OFICIAL! Carantină de noapte și magazine închise la ora 21:00

abonare newsletter