Actualitate

Director Transylvania Open, despre interzicerea publicului la competiții: „O lovitură gravă și o campanie anti-vaccinare”

Directorul Transylvania Open, Patrick Ciorcilă acuză autoritățile că au creat o „campanie anti-vaccinare” fiindcă la competițiile sportive nu vor mai putea participa spectatorii, nici măcar cei vaccinați anti-Covid-19.

 

Directorul Transylvania Open a judecat măsurile restrictive adoptate de CNSU, care interzic accesul publicului la competiții sportive. 


 

Patrick Ciorcilă spune că această măsură e o lovitură gravă la adresa organizatorilor de evenimente sportive și că reprezintă o „campanie anti-vaccinare”, fiindcă persoanele vaccinate nu sunt exceptate de la această restricție.


„Am reușit să pregătim cel mai puternic turneu WTA organizat vreodată în România, cu jucătoare de top mondial pe care publicul românesc nu a avut niciodată șansa să îl vadă live, decât la competiții în afara țării. Este un eveniment de interes internațional, în care am investit enorm și la care am lucrat cu sufletul.

Rugăm autoritățile să fie cerebrale privind măsurile pe care le impun pentru organizarea competițiilor sportive. Considerăm că interzicerea accesului populației vaccinate la astfel de evenimente sportive ar fi o lovitură gravă dată organizatorilor de evenimente sportive care sunt deja în derulare și reprezintă o campanie anti-vaccinare. Practic, înțelegem că persoanele vaccinate nu au niciun beneficiu, iar astfel de măsuri nu încurajează sub nicio formă promovarea vaccinării în rândul populației”, a transmis directorul turneului.


Capacitatea sălii, redusă la 1.500 locuri

Organizatorii turneului de tenis Transylvania Open WTA250 au luat toate măsurile necesare pentru a putea organiza competițiile sportive în condiții de siguranță.

„Noi am luat absolut toate măsurile de siguranță necesare și suplimentare. Capacitatea sălii a fost redusă de la 10.000 de locuri, la 1.500 de locuri pe zi, tocmai pentru a respecta legea și măsurile de siguranță. Am comunicat din start că fiecare spectator trebuie să stea la o distanță de un scaun unul față de celălalt, iar copii mai mici de 12 ani nu au acces în sală. Nu mai vorbim de faptul că întreg staff-ul și toate persoanele implicate în organizarea și desfășurarea turneului au schema completă de vaccinare și sunt testate. Toate conferințele de presă vor avea loc online, iar jucătoarele nu vor intra în contact direct cu publicul sau reprezentanții media. Am făcut în 2 zile 300 de teste și nicio persoană cu factor de risc nu va intra în zona de desfășurarea a evenimentului”, a spus Patrick Ciorcilă.


Lovitură financiară pentru organizatori

Având în vedere că în ultimele două săptămâni s-au vândut bilete la turneu doar persoanelor vaccinate și care de
in certificat verde, „respectând cu totul legea”, potrivit directorului, organizatorii au primit o puternică lovitură financiară.

Aproape toate biletele sunt vândute.


„Implementarea unor măsuri restrictive care interzic accesul publicului la turneu înseamnă o puternică lovitură financiară pentru noi, ca organizatori. Am investit suplimentar sume mari de bani pentru a asigura măsurile de siguranță în contextul pandemiei. Dar nu doar asta ne doare. Am pregătit o mulțime de activități și momente surpriză pentru public pentru a ajuta oamenii să dezvolte un apetit pentru sport și educație sportivă. Ca să nu mai vorbim de faptul că toate jucătoarele îți doresc să joace într-o sală în care să aibă alături fanii.

Autoritățile locale sunt alături de noi și înțeleg importanța acestui eveniment, însă avem nevoie și de colaborarea autorităților centrale”, a adăugat directorul Transylvania Open.

CITEȘTE ȘI:

Pregătiri pentru Transylvania Open WTA250. BT Arena, transformată pentru turneul de tenis

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter