Actualitate

Speranță pentru cabinetele medicale din satele clujene. Vor fi renovate cu peste 80.000 de euro. Banii, strânși în urma Walking Month

Mai multe sate din județul Cluj vor beneficia de lucrări de renovare cu ajutorul a peste 400.000 de lei, strânși în urma ultimei ediții a concursului Walking Month.

 

 


„Acțiunea de renovare a cabinetelor medicale din satele clujene a început oficial! Totul este posibil mulțumită celor 80.000 de Euro strânsi în urma uneia dintre cele mai mari acțiuni caritabile anuale din Cluj - Walking Month”, transmit organizatorii.

 


Cea mai recentă ediție Walking Month, încheiată joi seară, a reușit să adune peste 400.000 de lei, sumă ce va acoperi reparațiile necesare pentru ca aproape 10.000 de clujeni să aibă parte de un acces sigur la servicii medicale, se arată într-un comunicat de presă.

Satul Gheorgheni este primul care va beneficia de renovări, primele intervenții fiind deja făcute săptămâna trecută, în vederea protejării clădirii cabinetului de infiltrațiile de apă. În prezent, se lucrează la refacerea spațiilor în care doi medici deservesc mii de pacienți.


Mai multe sate din județul Cluj vor fi renovate

„De asemenea, cabinetul medical din comuna Cășeiu va avea, pentru prima oară, o instalație de încălzire corespunzătoare, astfel ca pacienții să nu mai fie consultanți în frig, iar intervențiile majore din cabinetul comunei Câțcău vor viza refacerea instalației electrice și corpurilor sanitare, vechi de 40 de ani. Toate acestea, pe lângă alte lucrări de renovare și reparații”, se mai arată în comunicat.

„Ajutorul pe care îl primim vine într-un moment în care mulți pun la îndoială rolul nostru de a ajuta, deci este cu atât mai emoționant. Renovările sunt exact ce aveam nevoie cel mai mult acum, un cabinet medical în condiții igienice, foarte importante în perioada pandemiei”, a declarat medicul de familie din satul Gheorgheni, Emanuela Ardelean.


Walking Month este un concurs caritabil inițiat de Betfair Romania Development și se află la ediția cu numărul VII. Prin intermediul proiectului, până în prezent, au fost donați peste 1.3 milioane de lei, care au ajutat în susținerea mai multor cauze umanitare.

 


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter