Actualitate

România, în CEA MAI GRAVĂ situație! TOATĂ țara, în scenariul ROȘU. Epidemiolog: „20.000 de români urmează să moară”

În acest moment, cu excepția județului Covasna, toate județele se află în scenariul roșu, cu o rată de infectare cu COVID de peste 3/1.000. „Mâine, toate județele vor fi oficial roșii”, avertizează epidemiologul Octavian Jurma.

 

 


Epidemiologul arată cum a ajuns România de la finalul lunii iulie, când toate județele erau în scenariul verde, ca azi, aproape toată țara să se afle în scenariul roșu.

 


„țineți minte în vară, când v-am arătat o hartă perfect verde și v-am anunțat că e ultima zi în care toate județele se află sub 0.1 la mie? Ei bine, azi sunt nevoit să arăt harta cu ultimul județ care se mai află oficial sub 3 la mie. Mâine, toate județele vor fi oficial roșii și se împlinește profeția aparent absurdă din 23 iulie”, a arătat Octavian Jurma.

Politicienii, responsabili de situația gravă a României

El dă vina pe autorități și pe măsurile de relaxare din această vară, care ar fi adus România în această situație, cea mai gravă de la începutul pandemiei din punct de vedere al numărului de infectări, dar și al deceselor.


„Decizia ca harta să arate așa în octombrie a fost luată în iunie când a fost abandonată campania de vaccinare și înlocuită cu campania de relaxare. Campania de relaxare a învins însă abia astăzi ultimele rămășite de rezistență medicală și devine oficial campanie de infectare prin impunerea voinței politice în detrimentul celei medicale. De azi, guvernul a renunțat la „specialiști", pe care îi invoca până acum.

Astăzi, cizma politică a închis până și gura Institului Național de Sănătate Publică (INSP). Medicii și spitalele sunt acum băgați în carantină (la propriu), pentru ca restul populației să se relaxeze în continuare și să nu tulbure campania de infectare. Un bancher și echipa sa de activiști politici l-au învins pe epidemiolog și echipa sa de medici. Politicienii păzesc acum țara de medicii care vor să oprească pandemia. 
Probabil că după doza halucinogenă de relaxare mioritică, Guvernul, Președintele și Parlamentul cred că sănătatea publică înseamnă infectarea publică.


Probabil își închipuie că mandatul lor este să asigure triumful Pandemiei prin infectarea obligatorie a poporului. În această notă, are sens ceea ce fac. În orice altă notă, ceea ce fac ar fi act genocidal de eutanasie asumată politic. Înseamnă că ei cred că fac bine poporului lăsând pandemia să decimeze poporul. Probabil își închipuie că cei care vor supraviețui se vor grăbi la urne după își vor îngropa părinții, frații și copiii”, mai spune epidemiologul.

Mai mult de jumătate din județe au incidența peste 6 la mie

El arată cum astazi, toate judetele au trecut peste incidenta standard de 3 la mie si 22 de judete (peste 50%) au o incidenta peste 6 la mie.


„Mâine, și Covasna va depăși oficial 3 la mie. Niciodată nu au am avut toate județele în scenariu rosu, niciodată până mâine. Jurnaliști din toată lumea se întreabă de ce nu declară România stare de urgență, dar își trimite bolnavii în străinătate pentru că nu mai au loc în țară. Răspunsul e simplu, pentru că nu există nicio urgență, campania de infectare este un succes incomparabil mai mare decât campania de vaccinare.

Credeți că glumesc, dar o să se laude la final „vedeți că am scăpat de pandemie și fără vaccin sau carantină?”. Cei 20.000 de români care urmează să moară fac parte din categoria „oricum mureau” pentru politicienii nostri”, explică Jurma.

Pentru a evita ca România să ajungă într-o etapă și mai grea decât cea din prezent, epidemiologul sfătuiește ca oamenii să se vaccineze, să respecte măsurile de protecție și să se autoizoleze.

„Ce putem face noi? Același lucru pe care ar fi trebuit să îl facem în vară, să nu mai credem minciunile politicienilor și să urmăm sfatul medicilor. Vaccinează-te, poartă mască și intră în izolare relativă (lock-down personal). Așa vei trece cu bine prin val și vei ramâne în viață, să le cerem răspunsuri pentru morții noștri celor care acum ne obligă să îi infectăm”, a mai spus Octavian Jurma.

CITEȘTE ȘI:

Epidemiologul Octavian Jurma, noi predicții despre pandemie: „Vom avea 8.500 de cazuri de COVID-19 pe zi”

abonare newsletter