Actualitate

Aeroportul din Cluj, ÎNCHIS. Vor fi întârzieri de până la 3 ore, în urma incendiului la avionul aterizat din Egipt

În urma incendiului de la aeroportul din Cluj se estimează întârzieri de până la 3 ore, anunță directorul aeroportului, David Ciceo.

 

 


Aeroportul din Cluj este în acest moment închis. Vor fi intarzieri între 2 si 3 ore, în jurul orei 22.30 o sa reusim sa redeschidem traficul”, a declarat pentru monitorulcj.ro, David Ciceo.

 


„Incendiul a fost lichidat de către SPSU. Au fost dislocate forțe și mijloace din ISU Cluj. Toți pasagerii se evacuează normal. Momentan nimeni nu are nevoie de îngrijiri medicale”, au transmis reprezentantii ISU Cluj.

Poziția Aeroportului Cluj

„Astăzi, 15 octombrie, în jurul orei 19:35, o aeronavă a companiei Fly Egypt care efectua un zbor pe ruta Hurghada - Cluj a suferit  un incident în timpul operațiunilor de aterizare. La contactul cu solul, pneurile trenului principal de aterizare au explodat și au luat foc. Echipajul de pompieri al Aeroportului Internațional Cluj a intervenit în cel mai scurt timp și a aplicat procedurile specifice situațiilor de urgență. Incendiul a fost stins, fără ca vreunul dintre pasageri sau dintre membrii echipajului să fie rănit. Urmare a activării planului roșu de urgență  la fața locului au sosit mai mute echipaje ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență.


La bordul aeronavei companiei Fly Egypt, Boeing 737 se aflau 113 pasageri și 6 membri ai echipajului care au fost evacuați în siguranță. În acest moment Aeroportul Cluj  este închis traficului aerian  și urmează să fie redeschis în jurul orei 22:30.

Directorul General al Aeroportului Internațional Cluj, domnul David Ciceo a declarat că apreciază în mod deosebit intervenția pompierilor aeroportului care au ajuns la aeronavă în aproximativ 2 minute și au reușit să stingă incendiul în timp record. Datorită acțiunii lor profesioniste nu au existat victime și aeronava nu a suferit deteriorări”, se arată într-un comunicat de presă al Aeroportului Cluj.


 

CITEȘTE ȘI:


VIDEO. INCENDIU la aterizarea unui avion pe aeroportul din Cluj! Pasagerii sunt evacuați

 

abonare newsletter