Actualitate

Un cunoscut jurnalist clujean, salvat în urma unei operații de transplant de inimă la Tg. Mureș

Mircea Roșca, unul dintre cei mai cunoscuți fotografi din Cluj, a suferit un transplant de inimă la Târgu Mureș.

Celebrul fotograf clujean a avut o serie de probleme de sănătate la inimă și avea nevoie de un transplant de cord pentru  ca lucrurile să funcționeze perfect. Mircea s-a înscris pe lista de așteptare, iar norocul i-a surâs ieri, 8 octombrie.

Fotograful de 39 de ani a primit inima unui tânăr de 21 de ani din județul Brașov după un transplant care a durat peste 6 ore și care a fost condus de profesorul Horațiu Suciu.


„Măcar inima copilului meu va bate în trupul unui alt tânăr care are mare nevoie de ea”, a spus mama tânărului din Brașov.

Horațiu Suciu a transmis un mesaj prin intermediul rețelelor de socializare după ce transplantul a fost realizat cu succes.


„Performanță medicală a colectivului Institutului de Boli Cardiovasculare și Transplant din Târgu Mureș continuă la cel mai înalt nivel și face cinste orașului și județului nostru. Astăzi, 8 octombrie s-a efectuat la Târgu Mureș al treilea transplant cardiac din acest an. Într-o perioada în care eforturile sistemului sanitar din România sunt concentrate pentru menținerea sub control a pandemiei COVID 19 am reușit cu ajutorul unei echipe multidisciplinare pe care am avut onoarea să o coordonez să salvăm o viață greu încercată a unui tânar de 39 de ani din Cluj. O echipa de chirurgi din Clinică de Chirurgie Cardiovasculară Tg Mureș, condusă de Șef Lucrări Dr Marius Harpă, s-a deplasat în cursul nopții la Brașov de unde a prelevat cordul unui tânar în vârstă de 21 ani, victima a unui nefericit accident. Cordul a ajuns pe calea aerului prin intermediul elicopterului SMURD la Tg Mureș unde a fost transplantat cu succes pacientului de 39 de ani din Cluj-Napoca”, a transmis profesorul Suciu.

Redacția Monitorul de Cluj îi transmite multă sănătate lui Mircea Roșca și îl așteaptă din nou la cele mai importante evenimente din Cluj.


CITEȘTE ȘI:

Interviu cu Mircea Roșca: „Fotograful este un cadru auxiliar al terenului de sport”

abonare newsletter