Actualitate

A murit Vasile Someșanul, un episcop iubit de clujeni. Asculta mereu necazurile oamenilor

A murit părintele Vasile Șomeșanul, episcop vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, vineri, 8 octombrie.

 

Preasfințitul părinte Vasile Someșanul, Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, a murit azi, 8 octombrie 2021, scrie stiripesurse.ro. Episcopul s-a stins din viață la vârsta de 73 de ani.


 

Moartea sa a lăsat doliu în Biserica Ortodoxă Română. 


Părintele s-a născut în cartierul Mănăștur, pe când acesta era doar un sat. În urma propunerii Înalt Prea Sfințitului Părinte Arhiepiscop Bartolomeu, din vara anului 1998 a fost numit Episcop-vicar al Eparhiei Clujului și hirotonit întru arhiereu, la 15 august 1998, la Mănăstirea Nicula.

Episcopul a avut probleme cu sănătatea

Episcopul Vasile Someșeanul a avut probleme cu sănătatea în trecut. În anul 2014, părintele a leșinat în timp ce participa la pelerinajul de la Mănăstirea Nicula. Vasile Someșanul a suferit un atac cerebral. 


Episcopul a fost atunci internat la Clinica de Neurochirurgie din Cluj-Napoca, unde pentru câteva zile s-a aflat în comă. Medicii au spus că, în urma atacului cerebral, un vas de sânge s-a spart iar cheagul format a făcut presiune pe anumiţi centri nervoşi.

Atunci, preoţii din Cluj au oficiat mai multe slujbe pentru însănătoşirea episcopului Vasile, care a fost foarte iubit de clujeni, fiind un episcop cu har, gata oricând să asculte necazurile oamenilor şi să le spună vorbe bune.


CITEȘTE ȘI:

Episcopul Vasile Someşanul a făcut un accident vascular

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter