Actualitate

Scenariu sumbru pentru Cluj-Napoca. Circulația, INTERZISĂ după ora 20:00, începând de joi

Incidența cazurilor de Covid-19 este în continuă creștere în Cluj-Napoca, unde a ajuns la 8,5/1.000. Din acest motiv, în municipiu se vor aplica noi restricții, mai severe, la care vor face excepție doar persoanele vaccinate sau trecute prin boală.

 

 


Carantina de noapte este o restricție care se aplică atunci când o localitate depășește incidența cazurilor de Covid-19 la mia de locuitori de 7,5/1.000, lucru care s-a întâmplat luni în Cluj-Napoca.

 


Orașul a intrat, de atunci, într-o perioadă de observație de 48 de ore. În cazul în care incidența ar fi stagnat, nu s-ar fi aplicat măsuri noi. Din păcate, rata de infectare în municipiu a crescut, fapt care solicită restricții de circulație.

Astfel, se interzice circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei în intervalul orar 20:00-05:00, în fiecare zi din săptămână, cu următoarele excepții:


a) deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuință/gospodărie şi locul/locurile
de desfăşurare a activității profesionale şi înapoi;
b) deplasarea pentru asistență medicală care nu poate fi amânată şi nici realizată de la distanță, precum şi pentru achiziționarea de medicamente;
c) deplasări în afara localităților ale persoanelor care sunt în tranzit sau efectuează călătorii al căror interval orar se suprapune cu perioada interdicției, cum ar fi cele fectuate cu avionul, trenul, autocare sau alte mijloace de transport de persoane, şi care poate fi dovedit prin bilet sau orice altă modalitate de achitare a călătoriei;
d) deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/însoțirea copilului, asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități ori decesul unui membru de familie;

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență se va întruni pe parcursul zilei de astăzi pentru a adopta o nouă hotărâre, prin care se vor impune noi restricții, potrivit prefectului Tasnadi Szilard și subprefectului Irina Munteanu. Aplicarea restricțiilor se face la 24 de ore de la aprobarea hotărârii, cum s-a întâmplat de fiecare dată. 


Astfel, restricțiile de circulație vor fi aplicate de joi, 7 octombrie. De la carantina de noapte fac excepție doar persoanele vaccinate împotriva Covid-19 sau care au trecut prin boală. 

CITEȘTE ȘI:


OFICIAL! Restricții noi în Cluj-Napoca, de LUNI. Baruri și cluburi, închise. Restaurante, deschise pentru cei vaccinați sau trecuți prin boală

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter