Actualitate

Când s-ar putea termina valul 4 al pandemiei COVID-19 la Cluj? Boc: „Ne așteaptă 10 zile complicate”

Primarul municipiului Cluj-Napoca a declarat, luni, că județul Cluj ar putea intra într-o „fază de platou” și de descreștere a ratei de incidență privind cazurile de infectare cu COVID-19 din valul 4, „cel mai probabil de săptămâna viitoare”.

 

 


„Ne îndreptăm spre o fază de platou. Experții spun că această creștere a cazurilor nu este la fel de accelerată ca în alte orașe. Încet, dar sigur, cel mai probabil de săptămâna viitoare, ne îndreptăm spre o fază de platou și de descreștere a ratei. Ne mai așteaptă 10 zile complicate, după care, sperăm la faza de platou și descreștere”, a spus edilul, luni, în cadrul ședinței ordinare de Consiliu Local al municipiului Cluj-Napoca.

 


Primarul a subliniat din nou importanța vaccinării, pentru a reduce efectele valului 4 al pandemiei de coronavirus.

„Mesajele sunt precise. La fel cum spun toți spcialiștii de pe toată planeta, vaccinarea este singura cale de a evita îmbolnăvirea noastră gravă și ajungerea la ATI. Decizia de sănătate este la noi”, a spus Boc.


Boc, mulțumit de rata de vaccinare de la Cluj

El a mai precizat că situația de la Cluj este una bună, raportat la alte orașe din țară.

„Creșterea cazurilor la Cluj este sub media națională. La Cluj avem o rată bună de vaccinare, poate cea mai bună din România. 53,88% din populație este vaccinată cu cel puțin o doză. Ne apropiem de 60%, cu cei trecuți prin boală. Partea plină a paharului este rata de vaccinare la Cluj, combinată cu un procent mare de vaccinare cu doza 3. Sigur o să ne claseze pe primul loc în România, în ceea ce privește rata de imunizare”, a mai spus edilul clujean.


Cluj-Napoca, un oraș cu „vocație europeană”, spune Boc

Boc a mai precizat că rata mare de vaccinare de la Cluj se apropie de media europeană, „demonstrând deci, vocația europeană a acestui oraș”.

„Din păcate, fake news-ul a dus la foarte multe decese. Calea spre viața normală este calea prin vaccinare, nu văd altă soluție. Măsurile legale fac din oamenii vaccinați niște oameni liberi, în comparație cu cei nevaccinați, cărora li se pun condiții suplimentare. Vaccinarea este calea spre libertatea deplină”, a încheiat Emil Boc.


CITEȘTE ȘI:

6 DECESE din cauza infectării cu COVID, în ultimele 24 de ore la Cluj! Alte câteva sute de cazuri noi în județ

abonare newsletter