Actualitate

CARANTINĂ de NOAPTE și în timpul săptămânii la Cluj? Răspunsul prefectului. Rata de incidență a trecut de 7,5 în Cluj-Napoca

Miercuri, în Cluj-Napoca se va decide cu privire la instituirea măsurii carantinei de noapte în fiecare zi a săptămânii, daca rata de incidență se menține peste 7,5 cazuri la mia de locuitori, spune prefectul Clujului, Tasnádi Szilárd.

 

 


Rata de incidență a cazurilor COVID-19 a ajuns luni la 7,90 în Cluj-Napoca, măsura carantinei de noapte în timpul săptămânii fiind aplicată când rata trece de 7,5.

 


Prefectul Tasnádi Szilárd a declarat că situația actuală se va ține sub observație timp de 48 de ore, iar dacă rata de incidență se menține peste pragul de 7,5, miercuri se va adopta o hotărâre prin care se va institui carantina de noapte pentru nevaccinați și în timpul săptămânii.

„Restricțiile peste 7,5 se iau, de asemenea la 48 de ore. Dacă rata se menține peste 7,5 , atunci miercuri se va adopta o hotărâre în acest sens”, a transmis prefectul, pentru monitorulcj.ro.


Începând de astăzi, 4 octombrie, restaurantele și cafenelele vor fi deschise în Cluj-Napoca doar pentru persoanele vaccinate sau trecute prin boală. Persoanele nevaccinate, chiar dacă au test COVID-19 negativ nu vor avea acces, conform noilor reguli. Totodată, barurile și cluburile se închid în municipiu.

Întrebat, în această duminică, dacă se va institui carantina de noapte, de la ora 20:00, în zilele de weekend, dacă incidența nu scade, prefectul județului Cluj a răspuns că această măsură se va aplica doar de vineri dacă incidența nu trece de 7,5 la mie. Dacă incidența depășește acest prag, carantina de noapte pentru nevaccinați va fi valabilă pentru fiecare zi din săptămână:


„Restricțiile vor intra în vigoare de mâine (luni). Astfel, luni se vor institui restricțiile de zi cu zi dacă se va atinge rata de 7,5 sau de vinerea viitoare, după caz”, a confirmat, duminică, prefectul Tasnadi Szilard pentru monitorulcj.ro.

Vezi TOATE RESTRICȚIILE aplicate începând de luni în Cluj-Napoca, AICI.


CITEȘTE ȘI:

Restricții dure în Cluj-Napoca, de ASTĂZI. Persoanele cu test COVID-19 negativ nu vor putea intra în restaurante

abonare newsletter