Actualitate

Șoferul care conducea cu o alcoolemie de 1,70 prin Cluj-Napoca a fost ARESTAT preventiv

Șoferul clujean de 47 de ani care a fost oprit în trafic de alți conducători după ce conducea beat și a lovit un autobuz a fost arestat la domiciliu pentru 30 de zile. Probele de sânge au indicat o alcoolemie de peste 3.

 

 


„În cursul zilei de miercuri, bărbatul a fost prezentat unei instanțe de judecată cu propunere de arestare, iar ca urmare a însușirii măsurii, în cauză a fost emis mandatul de arest la domiciliu, pentru o perioadă de 30 de zile”, au transmis reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Cluj.

 


Bărbatul conducea haotic prin oraș, iar la un moment dat a lovit ușor un autobuz CTP și a o altă mașină. În plus, în imaginile filmate se poate vedea cum era foarte aproape să intre frontal într-un alt autobuz, dacă nu ar fi intervenit alți șoferi, bărbatul putând să producă o tragedie.

Șoferul clujean a fost oprit pe podul Calvaria, din cartierul Mănăștur, fiind chemată Poliția, care a constatat că acesta avea o alcoolemie de 1,70. Ulterior, probele de sânge au indicat o alcoolemie de peste 3: proba 1 - 3,06 g/l alcool pur în sange si proba 2 - 3,22 g/l alcool pur în sange.


Clujeanul a fost inițial reținut pentru 24 de ore.

„În data de 28.09.2021, ora 11.20, numitul D.M.I. în vârstă de 47 de ani, din Cluj-Napoca, a condus autoutilitara marca VW pe str. Calea Florești din mun. Cluj-Napoca, fiind implicat pe Calea Moților și într-un accident rutier soldat cu pagube materiale. În urma testării cu aparatul etilotest a acestuia a rezultat o valoare de 1,70 mg/l alcool pur în aerul expirat”, au declarat cei din cadrul IPJ Cluj.


Sursă foto: Captură video/ CERT Rescue

abonare newsletter