Actualitate

Trei mari voci, în premieră pe aceeaşi scenă, la Cluj

<p><img src="documente/stories/12_decembrie/09_ziua/12 soprane.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Sopranele Ruxandra Donose, Teodora Gheorghiu şi Leontina Văduva vor evolua pentru prima dată pe aceeaşi scenă.</p>

Ruxandra Donose, Teodora Gheorghiu şi Leontina Văduva, trei voci de excepţie ale României, vor evolua pentru prima dată pe aceeaşi scenă, într-un turneu care cuprinde şi oraşul Cluj-Napoca.

Recitalul va avea loc la Cluj-Napoca pe 19 decembrie, în sala Auditorium Maximum a UBB, începând cu ora 19 şi va cuprinde un program de arii şi duete celebre din opere. Evenimentul va avea loc şi în Iaşi, Timişoara şi Bucureşti.

Cele trei dive, acompaniate de pianistul Horia Mihail şi de Orchestra Naţională Radio dirijată de Iurie Florea, au mai concertat pe marile scene ale lumii precum Covent Garden, Staatsoper din Viena, Opera din Paris sau Metropolitan Opera. Repertoriul pe care îl vor prezenta şi la Cluj va fi unul format din arii şi duete celebre din opere precum Habanera din „Carmen” de Bizet, aria Adelei din „Liliacul” de Strauss, aria Charlottei din „Werther” de Massenet, sau duete celebre din „Nunta” lui Figaro de Mozart, „Lakme” de Delibes sau „Povestirile” lui Hoffmann de Offenbach, precum şi celebrul „Noel” de Adolphe Adam, cântat de toate cele trei artiste.
Ruxandra Donose este una dintre cele mai cunoscute mezzo-soprane române în lume, preferata mai multor case de operă din lume pentru rolurile în travesti.

Teodora Gheorghiu este solistă a Operei de Stat din Viena, din anul 2004. A făcut studii muzicale la Academia „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca. Repertoriul său cuprinde operele „Flautul fermecat”, „Elixirul dragostei” şi „Povestirile lui Hoffmann”.

Leontina Văduva a făcut studiile muzicale la Bucureşti şi a debutat în 1987. Excelează în personajele pline de poezie precum cel al Julietei, al Violetei din „Traviata” sau al Margaretei din „Faust”, creaţii în care şi-a demonstrat măiestria artistică.

Ultimele Stiri
abonare newsletter