Actualitate

Protecția Mediului îi linișteste pe clujeni după incendiul de la Tetarom: „Nu au fost atinse valorile limită”

Protecția Mediului Cluj a anunțat că nu a fost afectată calitatea aerului în urma incendiului de la Tetarom.

Agenția pentru Protecția Mediului Cluj a anunțat că norul de fum care s-a ridicat la înălțime, în urma incendiului izbucnit azi dimineață, în parcul Tetarom, nu a afectat semnificativ populația.

În urma măsurătorilor efectuate de către Laboratorul APM Cluj, cu echipamente mobile, concentrațiile poluanților măsurați au fost sub limita admisă.


„La stația de monitorizare a calității aerului CJ- 2, situată în centrul orașului, în curtea Liceului Teoretic Nicolae Bălcescu, s-au înregistrat valori ușor crescute, la indicatorii monitorizați, fără a se atinge valorile limită. La stațiile de monitorizare CJ-1 de pe strada Aurel Vlaicu, CJ-3 de pe B-dul 1 Decembrie 1918 și CJ-4 de pe  strada Dâmboviței, nu s-au înregistrat valori crescute ale indicatorilor monitorizați. Valorile mici înregistrate se datorează circulației aerului care era relativ slabă atît în imediata apropiere a solului, căt și la înălțimi de peste 50m. Precizăm că vântul sufla slab, cu o viteză de 2,3 m/s din direcție predominant nordică, astfel că evoluția norului de fum a avut deplasarea către sud– sud- est”, se arată în comunicatul transmis de APM Cluj.

Ultimele Stiri
abonare newsletter