Actualitate

Alexandru Rafila: Cluj-Napoca va fi primul mare oraș care va „BENEFICIA” de carantină. Explicația viceprimarului Tarcea

Alexandru Rafila a spus despre Cluj-Napoca că va fi primul oraș care va intra în carantină, din cauza festivalului Untold.

 

 


„Eu am mai spus: putem fi populari sau impopulari. Cred că prioritatea trebuie să fie funcţionarea şcolilor faţă în faţă, dacă nu vrem să nenorocim această generaţie de copii de tot. Chestiunea asta, că e 6, că e nu ştiu ce (n.r. – incidenţa de la care s-a decis să se facă trecerea la online)… vreau să vă zic un lucru, că domnul Boc este extrem de popular la Cluj. Domnul Boc, datorită faptului că a fost amfitrionul, susţinătorul şi promotorul acestui festival de la Cluj va fi şi cel care va «beneficia» de primul mare oraş din România în carantină – acesta va fi Cluj-Napoca”, a declarat Alexandru Rafila.

Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății, a vorbit despre petrecăreții fără mască de la festivalurile Untold și Saga

„A fost creat un set întreg de reguli pentru astfel de evenimente. Dimensiunea culturala face parte din viața noastră. Au fost create toate regulile, așa încât orice fel de transmitere posibilă să fie redusă la minim”, a declarat Andrei Baciu, în cadrul ediției de marți a emisiunii „Bună, România!”


La remarca moderatorului legată de persoanele fără mască de la Untold și Saga, secretarul de stat a punctat că participanții erau vaccinați sau testați COVID, conform regulilor.

„Sunt cele două aspecte ale responsabilității colective, instituționale și individuale despre care tot vorbim. Sunt chestiuni pe care nu le poți îmbunătăți peste noapte. Aici e o chestie care are rădăcini în straturi mai profunde ale societății”, a adăugat Andrei Baciu.


Răspunsul viceprimarului Dan Tarcea

Dan Tarcea a precizat, marți, 14 septembrie, că la Untold a fost o atmosferă destul de sigură, cu 75% dintre participanți vaccinați, iar restul testați.

„S-a mai și purtat mască”, a adăugat viceprimarul, la o emisiune radio locală.


Din punctul său de vedere, trendul cazurilor de COVID 19 era oricum în creștere, la fel ca peste tot în Europa.

CITEȘTE ȘI


VIDEO. O noapte de gardă la Untold. Paramedic: „Unele cazuri au ajuns la spital, s-a intrat de urgență în operație”

Ultimele Stiri
abonare newsletter