Actualitate

Traseele autobuzelor pentru elevii din Florești au fost stabilite. 6 autobuze îi vor duce pe copii la școală

Au fost stabilite traseele autobuzelor școlare pentru elevi, anunță Primăria Florești. Acestea vor cicula atât dimineașa, cât și după-amiaza.

 

 


Conform datelor la zi privind incidența COVID-19, toți elevii din județul Cluj vor merge de luni la școală în format fizic. Traseele autobuzelor școlare din Florești au fost deja stabilite și pot fi consultate AICI.

 


Scenariul în care toți elevii merg fizic la școală va suferi modificări doar în momentul în care rata de infectare într-o localitate trece de 6 la mia de locuitori, până atunci, școlile funcționând în scenariul 1, adică cu prezența fizică a tuturor claselor la cursuri.

Scenarii de funcționare a școlilor în noul an

- Scenariul 1 se aplică atunci când incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate este mai mică sau egală cu 6/1000 de locuitori și  presupune participarea zilnică cu prezență fizică a tuturor antepreșcolarilor, preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție;


- Scenariul 2 se aplică atunci când incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate este mai mare de 6/1000 de locuitori, până la instituirea stării de carantină la nivelul localității și presupune participarea zilnică cu prezență fizică în unitățile de învățământ a tuturor antepreșcolarilor, preșcolarilor și a elevilor din învățământul special. Cursurile pentru elevii din celelalte clase/ani de studiu se vor desfășura în sistem on-line. Cu titlu de excepție, se prevede că unitățile de învățământ vor putea să-și desfășoare activitatea didactică în sistem on-line inclusiv atunci când incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitatea este mai mică de 6/1000 de locuitori.

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter