Actualitate

Studenții pot solicita un loc de parcare în parking Hașdeu! Până când și de ce acte ai nevoie?

Studenții pot solicita un loc de parcare în noul Parking Hașdeu, unde beneficiază și de o reducere. Vezi până când poți să aplici și de ce acte ai nevoie.

 

Studenții cazați în căminele studențești din apropiere pot solicita un loc de parcare în noul Parking Hașdeu, beneficiind totodată de o reducere de 10%, până în data de 27 octombrie (30 de zile de la începerea anului universitar 2021-2022).


 

„Dragi colegi, studenții cazați în căminele studențești aflate în interiorul limitei geografice sau care au reședința situată în respectivul perimetru (shorturl.at/fxBU2) pot solicita loc de parcare în parkingul Hașdeu în termen de 30 de zile de la începerea anului universitar.


Locurile disponibile studenților Universității Babeș-Bolyai vor fi atribuite pe bază de abonament anual, beneficiind de 10% reducere din valoarea standard (115 lei). Cererea se depune la registratura Primăriei municipiului Cluj-Napoca sau online, având anexate următoarele:

- contract de închiriere pentru căminele studențești;
- cartea de identitate/buletinul;
- certificat de înmatriculare în calitate de proprietar sau utilizator;
- carnet de student vizat sau adeverință care să ateste calitatea de student.


Locurile de parcare din proximitatea căminelor studențești nu vor mai fi disponibile, parcarea fiind posibilă doar în incinta parkingului Hașdeu. Regulamentul privind închirierea locurilor de parcare poate fi consultat accesând acest link”, potrivit Consiliului Studenților UBB.

Parkingul Hașdeu este o investiție de peste 30 de milioane de lei, fiind localizat pe strada Păstorului Nr. 67-69. Parkingul are un subsol, două demisoluri, trei etaje și o terasă. Numărul total de locuri de parcare este de 320, dintre care 318 sunt destinate autoturismelor, iar 2 sunt destinate motocicletelor și mopedelor.


Parkingul Hașdeu, destinat mai mult studenților

Din numărul total de locuri de parking , 238 de locuri vor fi destinate studenților de la Universitatea Babeș-Bolyai(UBB), iar abonamentele lor vor fi reduse cu 10% din valoarea unui abonament standard din parking destinat riveranilor. Din locurile destinate pentru studenți, două sunt pentru motociclete și mopede, iar 6 dintre ele sunt locuri special amenajate pentru persoanele care dețin un certificat de handicap.

Dacă în 30 de zile de la începerea anului universitar nu se vor ocupa toate cele 238 de locuri de parcare de către studenții de la UBB, locurile care vor rămâne se vor aloca studenților de la alte universități din Cluj-Napoca. În cazul în care nu se ocupă nici atunci toate locurile, acestea vor fi atribuite altor oameni care vor solicita un loc de parcare acolo, dar care au reședința sau domiciliu în zona parkingului.


Unde sunt situate locurile de parcare destinate studenților:

Subsol- 26 de locuri, dintre care 24 pentru mașini, iar două pentru motociclete
Parter- 38 de locuri, din care 6 sunt special amenajate pentru persoanele cu handicap.
Etaj 1- 44 de locuri
Etaj 2- 44 de locuri
Etaj 3- 43 de locuri
Terasă- 43 de locuri

Unde sunt situate locurile de parcare destinate altor solicitanți:

Demisol 2- 40 de locuri pentru vizitatori, dintre care 26 pentru mașini și 14 pentru mașinile electirice
Demisol 1- 42 de locuri persoanelor care locuiesc în zona campusului
Bicicletele vor fi parcate la Demisol 1

Tipuri de abonamente:

- abonamente anuale, fără posibilitate de prelungire pentru studenții de la UBB sau de la alte universități din Cluj-Napoca
-abanomente anuale fără posibilitatea de prelungire pentru alți solicitanți
-abonamente anuale, cu posibilitatea de prelungire pentru biciclete, destinate și studenților

Cele 236 de locuri de parcare pentru mașini destinate studenților se vor atribui astfel:

-studenților de la UBB care dețin un certificat de încadrare în grad de handicap, un contract de închiriere pentru căminele universităților din zonă sau dovada că au domiciliu lângă campus.
-studenților de la alte universități din Cluj-Napoca care dețin un certificat de încadrare în grad de handicap, un contract de închiriere pentru căminele universităților din zonă sau dovada că au domiciliu lângă campus.
- studenților de la UBB care dețin un contract de închirere pentru căminele universităților
- studenților de la alte universități din Cluj-Napoca care dețin un contract de închirere pentru căminele universităților sau care stau în aproprierea căminelor iar acest lucru să fie menționat în certificatul de înmatriculare

Dacă studenții aleg să își depună cererile online, trebuie să completeze și o declarație pe propria răspundere.

Studenții care dețin un certificat de handicap sunt scutiți de de la plata taxei de parcare. Subînchirierea și folosirea locurilor de parcare de către altcineva în afara studentului abonat este interzisă.

Care e prețul abonamentelor?

Abonamente anuale parkinguri pentru riverani (cu excepția parkingului Moților și a locurilor de parcare cu ora, unde abonamentele nu sunt valabile)

- Abonamente pentru persoane fizice – riverani – 115 lei/an
- Abonamente pentru persoane juridice – 872 lei/an
- Abonamente pentru persoane fizice riverani – terasă – 68 lei /an
- Abonamente pentru persoane juridice - terasă – 234 lei /an
- Abonament de parcare pentru motociclete, mopede și biciclete – 52 lei/an

Plan tarifar parkinguri de cartier:

- 30 minute – 2 lei;
- O oră – 3 lei;
- 2 ore – 4 lei;
- 4 ore – 6 lei;
- 8 ore – 9 lei;
- 24 ore – 12,5 lei.

CITEȘTE ȘI:

Parkingul Hașdeu, dat în folosință. Majoritatea locurilor de parcare sunt atribuite studenților

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter