Actualitate

Podul Răsăritului a intrat în șantier! Șoferii vor putea circula pe patru benzi. Când vor fi gata lucrările? FOTO

Au început lucrările la noul pod Oașului-Răsăritului, acestea urmând să fie finalizate în termen de 20 de luni, anunță viceprimarul Dan Tarcea.

 

 


„Luni, 06.09.2021, s-a dat ordinul de începere a lucrărilor la  obiectivul de investiții «Construire Pod peste Râul Someșul Mic care face legătura între strada Oașului și strada Răsăritului»”, a anunțat, miercuri dimineața, viceprimarul Clujului Dan Tarcea.

 


Suprafața terenului pe care se va construi noul pod este de 2.000 mp. Legătura pe malul stâng al Râului Someș se va face cu strada Oașului, iar pe malul drept cu  strada Răsăritului. Rețelele edilitare de pe pasarela existentă vor fi relocate pe noul pod, fiind totodată realizat un sistem de iluminat public arhitectural, precizează Tarcea.

Municipalitatea a emis în 30 august autorizația de construire pentru lucrările la Podul Răsăritului din Cluj-Napoca. Constructorul are obligația de a demara lucrările în cel mult un an de la primirea autorizației.


La începutul lunii august a avut loc semnarea contractului pentru documentația necesară realizării culoarului de mobilitate adiacent căii ferate

„Odată cu această investiție, se îmbunătățește și calitatea vieții cetățenilor din zonă prin crearea de alternative sustenabile de mobilitate urbană. Acest culoar de mobilitate adiacent căii ferate reprezintă o modalitate de interconectare a cartierelor din municipiu și de creștere a potențialului urban, economic și estetic al zonelor vizate”, declara primarul Emil Boc, la începutul lunii august.


 

Cum va arăta Podul Răsăritului?

- Pod cu patru benzi, pe arce metalice
- Lungime pod: 57,90 ml cu o deschidere de 46 ml 
- Lățime totală pod: 26 ml
- Lățime carosabil: 14,40 ml
- Lățime piste de biciclete: 2x2 ml
- Trotuare: 2x1,65 ml
- Suprastructură metalică: două grinzi metalice tip arc cu tiranți H=10,50 ml


Ce lucrări se vor realiza?

Din punct de vedere tehnic, proiectul presupune:

- modernizarea intersecțiilor, amenajarea străzilor Răsăritului și Câmpul Pâinii la un profil de culoar cale ferată (16/21 ml) cu benzi de circulație, piste de biciclete, aliniamente de arbori și mobilier urban.
- modernizarea rețelei de iluminat public stradal și a sistemului de semaforizare
- instalarea unui sistem de management al traficului
- se vor amenaja suprafețe în vederea delimitării locurilor de parcare.

Câştigătorul licitaţiei de proiectare şi execuţie este Asocierea FREYROM SA (lider) - PROCONS Group SRL - Costin şi Vlad Birou de proiectare SRL - Integrated Road Solutions SRL, proiectantul fiind Costin şi Vlad Birou de proiectare SRL.

Valoarea contractului de proiectare și execuție este de 22.691.557,36 lei fără TVA, iar durata de realizare a lucrărilor este de 20 de luni de la data emiterii ordinului de începere a lucrărilor.

CITEȘTE ȘI:

Parcul „Pădurea Clujenilor”, finalizat toamna aceasta. Va fi cel mai mare parc al Clujului. FOTO

Ultimele Stiri
abonare newsletter